20.7 C
Banja Luka

Vlast ruši ugled Narodne skupštine Republike Srpske

Predsjedavajući Odbora za bezbjednost Vukota Govedarica  (SDS) kaže da neka pitanja postaju vrlo simptomatična.

Sjednica Odbora za bezbjednost Narodne skupštine nije odrzana jer nije bilo kvoruma.

Predsjedavajući Odbora za bezbjednost Vukota Govedarica  (SDS) kaže da neka pitanja postaju vrlo simptomatična.

„Danas kada smo trebali raspravljati o ozbiljnim stvarima poput budžeta, poslanici vladajuće vecine nisu prisustvovali i to se dešava drugi put. Nisu prisustvovali ni kada smo razgovarali o rebalansu budžeta. Sjednici Odbora nije prisustvovao ni ministar unutrašnjih poslova. To je neprihvatljivo i to ruši ugled NSRS“, kazao je Govedarica.

On je dalje naglasio u izjavi novinarima da su imali značajna pitanja za ministra, ali su ostali udkraćeni za odgovore.

„Budžet se podiže i ministar bi trebalo da bude prisutan, sto je nedopustivo. Ovako se ne može predstavljati Odbor za bezbjednost NSRS, svaki odbor mora da radi svoj posao“, kazao je Govedarica.

Identično mišljenje je iznio i poslanik PDP Milanko Mihajlica koji je kazao da je na djelu opstrukcija rada Odbora za bezbjednost.

„Ministar unutrasnjih poslva je na poziciji vise od godinu dana i samo je jednom prisuatvovao sjednjci Odbora za bezbjednost, iako je njegova obaveza po zakonu da prisustvuje kada se raspravlja o budzetu. Takvo ponašanje nećemo prihvatiti“, kazao je on.

On je rekao da je uputio pismo ministru i zatrazio informaciju o stanju u oblasti bezbjednosti jer imamo neke neodgovorne i neozbiljne tvrdnje od ministra bezbjednosti, kada se radi o terorizmu, migrantima i paradzematima.

„Mi želimo da MUP dostavi informaciju o stanju u oblasti bezbjednosti. Klasični tipski izvještaji koje dobijamo iz MUP-a nije isto što i izvještaj o stanju u ovoj oblasti“, kazao je Mihajlica.

Govedarica i Mihajlica su opozicioni članovi skupštinskog Osbora za bezbjednost.

(BN) Foto: BN

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here