Naslovna Politika Put prema Šćepan Polju još jedno obećanje vlasti

Put prema Šćepan Polju još jedno obećanje vlasti

0
Ognjen Bodiroga Poslanik Srpske demokratske stranke

„Zaista, da li vas je sramota povodom današnjeg predizbornog obećanja za puteve prema Šćepan Polju i Tjentištu kada i sami znate da od tog, kao i od prethodnih obećanja ove vlasti, nema ništa“, upitao je Ognjen Bodiroga premijera Srpske Radovana Viškovića i načelnika opštine Foča Milana Vukadinovića.

“Samo mali ljudi mogu potcjenjivati intelekt svog naroda i ponašati se prema svojoj naciji kao da je najgluplja na svijetu. Upravo se tako ponašaju premijer Višković i načelnik Opštine Foča Vukadinović”, poručio je potpredsjednik Srpske demokratske stranke.

Bodiroga podsjeća da su se građani naslušali raznih obećanja o izgradnji ovih saobraćajnica koja nikada nisu realizovana.

“Gospodo, kad je početak, a kad završetak radova”, pita Bodiroga.

“U novembru 2023. direktor JP Putevi RS Milan Dakić izjavljuje da je glavni projekat gotov za put Foča-Šćepan Polje i da čekaju kredit od Svjetske banke od 75 miliona evra. Juče Višković izjavljuje da sve to pada u vodu i neki memorandum sa Kinom potpisuje za izgradnju ovog puta od 100 miliona evra.

Dakle, novac koji je uložen u izgradnju glavnog projekta se baca i niko ne odgovara, a cijena skače sa 75 na 100 miliona evra”, napominje Bodiroga.

On je upitao da li možda premijer Višković i načelnik Vukadinović imaju i amneziju na obećanja Neđa Trninića, tadašnjeg ministara saobraćaja, koji je tvrdio da kreće izgradnja puta prema Šćepan Polju i da je Evropska banka za obnovu i razvoj obezbijedila kredit od 75 miliona evra.

“Milorad Dodik u novembru 2021. izjavljuje da put Foča-Šćepan Polje nije na listi prioriteta Vlade Republike Srpske. U predizbornoj kampanji 2022. godine Dodik obećava ulaganje od 12 miliona KM za asfaltiranje 5,5 kilometara puta.

Načelnik Urbanizma iz Foče, Ranko Popović, u decembru 2022. izjavljuje da će do proljeća 2023. biti asfaltirano obećanih 5,5 kilometara i da će u toku 2023. biti asfaltirano i dodatnih šest kilometara!

Direktor Puteva RS Milan Dakić u novembru 2023. izjavljuje da su u toku pregovori sa Svjetskom bankom za kredit od 75 miliona evra za put Foča-Šćepan Polje i da je glavni projekat urađen. Kako odjednom da sve pada u vodu“, kaže Bodiroga.

On je upitao koliko je rađeno glavnih projekata koji su propali i koliko je novca samo na idejne i glavne projekte utrošeno do sada.

(BN) Foto: Facebook

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: