Naslovna Izdvajamo Putin: Ako bilo koja zemlja uvede zonu zabrana letenja nad Ukrajinom, smatraćemo...

Putin: Ako bilo koja zemlja uvede zonu zabrana letenja nad Ukrajinom, smatraćemo je učesnicom sukoba

0
Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je teškom odluku o pokretanju specijalne vojneoperacije u Ukrajini.
Šef države u subotu se sastao sa ženama letačke posade ruskih avio-kompanija, a tokom sastanka mu je postavljeno pitanje o ciljevima specijalne operacije u Ukrajini.
„To sam rekao na početku operacije i govorio pre nego što je ova odluka doneta. Teška odluka, bez ikakve sumnje“, rekao je Vladimir Putin odgovarajući na pitanje.
Predsednik Rusije je rekao da postoji mnogo raznih varijanti demilitarizacije Ukrajine, koje su na pregovaračkom stolu s Kijevom i da se nada pozitivnoj reakciji.
„Rusija je odmah odreagovala na poziv iz Kijeva našim vojnicima u vezi s Marijupoljom, otvorila je humanitarni koridor, ali oni ne puštaju ljude“, rekao je Putin.

Zadatak uništavanja vojne infrastrukture u Ukrajini je skoro završen

Svi zadaci u vezi s uništavanjem vojne infrastrukture u Ukrajini su skoro završeni, naglasio je Putin.
„Prvo što su uradili bilo je da unište celokupnu vojnu infrastrukturu. Pa, ne sve, ali delimično, uglavnom skladišta naoružanja, municije, avijacije, PVO sistema. Eliminisanje PVO sistema zahteva određeno vreme: treba ih otkriti, a zatim pogoditi. Praktično, ovaj posao je završen“, rekao je Putin.
Ruski predsednik je, takođe, upozorio da ukoliko bilo koja zemlja bude uvela zonu zabrana letenja nad Ukrajinom – Rusija će tu zemlju smatrati učesnicom konflikta.

Ako Ukrajina nastavi da se ponaša kako se ponaša – izgubiće državnost

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ruska vojska ima dovoljno kapaciteta da izvrši sve zadatke po pitanju specijalne operacije u Ukrajini.
„Imamo dovoljno snage i sredstava da uradimo sve što smo sebi zadali“, rekao je Putin.
Ruski predsednik je takođe rekao i da ukoliko Ukrajina nastavi da se ponaša kako se ponaša – u pitanje će doći i ukrajinska državnost.
„Svi ljudi koji to ne žele da razumeju, posebno rukovodstvo Kijeva, moraju da shvate da ako nastave da rade ono što rade, dovode u pitanje budućnost ukrajinske državnosti. Ako do toga dođe, to će biti u potpunosti na njihovoj savesti“, naglasio je Putin

Ako Ukrajina uđe u NATO – napašće Krim

U slučaju da Ukrajina uđe u NATO, dok god je u toj zemlji u toku građanski rat, to će joj dati mogućnost i da napadne Krim, rekao je Putin.
„Sve se više govori o tome da će Ukrajinu primiti u NATO. Razumete li do čega to može dovesti? Ako oni nastave da sprovode vojnu operaciju u Donbasu, to znači da će napasti i Krim. I šta onda? Treba da se borimo protiv celog NATO-a? Svesni ste posledica? Mislim da su svi svesni toga“, rekao je Putin.

Putin: Banditi i neonacisti u Ukrajini pucaju čak i u sopstvene vojnike

Banditi i neonacisti u Ukrajini ne štede ljude i pucaju čak i na sopstvene vojnike, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Nacionalisti, ovi banderovci, neonacisti, ne mogu se drugačije nazvati, pucaju na svoje vojnike. Tamo, u skoro svakoj jedinici, uvode se ovi nacionalisti, nekoliko desetina ljudi, i ponašaju se na veoma surov način“, naglasio je Putin.