Naslovna Svijet Putin čestitao Krimljanima godišnjicu prisajedinjenja Rusiji: Današnji datum – istorijski

Putin čestitao Krimljanima godišnjicu prisajedinjenja Rusiji: Današnji datum – istorijski

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Krimljanima sedmu godišnjicu prisajedinjenja Rusiji. Taj datum je, bez preuveličavanja, istorijski, rekao je Putin.

„Čestitam vam sedmu godišnjicu prisajedinjenja Krima i Sevastopolja Rusiji. To je praznik za sve nas, za čitavu našu zemlju – veliku, ogromnu Rusiju“, rekao je Putin.
Rad na razvoju Krima odvija se neprekidno i na sistemskom nivou, ali još mnogo toga treba uraditi, poručuje predsjednik Rusije.

„Predstoji nam da uradimo još dosta toga. Znate i sami koliko toga još treba izgraditi, obnoviti, dovesti u red, koliko se problema nakupilo za prethodnih nekoliko decenija“, rekao je ruski predsjednik u on-lajn obraćanju građanima Krima i Sevastopolja.
On je dodao da se velika sredstva ulažu u privredu, socijalnu sferu, transportnu infrastrukturu, a posebna pažnja se poklanja očuvanju kulturnog nasleđa i spomenika.

Ruski predsjednik je dodao da decenijama u Krim nije ulagano, da su sredstva i resurse samo izvlačili. Došlo je vrijeme da se nadoknadi propušteno, dodao je Putin.

Podsjetimo, Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema riječima predsjednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.