Naslovna Najnovije Putin imenovao naslednika?

Putin imenovao naslednika?

0

Misterija oko Vladimira Putina izazvala je brojne dezinformacije o njegovom zdravstvenom stanju, kao io njegovim dvojnicima koji su navodno angažovani da ga zaštite.

Navodno, njegovo zdravlje se u poslednje vreme značajno pogoršalo, a ove nedelje ponovo se pojavljuju tvrdnje da Putin umire i da koristi dvojnike da prikrije svoju bolest.

Na nekoliko uglednih internet sajtova pojavili su se naslovi da je Putinov lekar predvideo neizbežnu smrt zbog naglog pogoršanja njegovog zdravlja.

Telegram kanal „General SVR” objavio je nekoliko priča o Putinovom zdravlju i njegovoj vladi, a ove tvrdnje su često pripisivane anonimnim izvorima bez proverenih informacija.

– Postoji mišljenje da bi neko vreme bilo moguće koristiti dvojnika za Putina nakon smrti pravog Putina ili njegovog svrgavanja sa vlasti. Skoro svi zainteresovani su voljni da se okupe oko kontrolisanog dvojnika – jedini problem je ko će kontrolisati dvojnika. Za to je potrebno međusobno poverenje, koje ne postoji, objavio je kanal General SVR, prenosi Nevsveek.

Tvrdi se i da je Putinov najuži krug pokušao da stvori konsenzus oko ideje o nastavku Putinovog režima posle Putina, spekulišući da se sekretar Saveta bezbednosti RF Nikolaj Patrušev sprema za mesto lidera.

U kasnijoj objavi na kanalu General SVR kaže se da je Putinova želja da njegove dužnosti preuzme premijer Mihail Mišustin, ali Patruševu favorizuju drugi visoki ruski zvaničnici.

Mnogo spekulacija o Putinovom zdravlju do sada je bilo zasnovano na video snimcima na kojima se vidi kako sedi ili se nespretno kreće, što neki pripisuju nizu bolesti kao što su rak ili Parkinsonova bolest.

Neke od glasina potkrepljuju drugi, pouzdaniji izvori. Tri šefa obaveštajnih službi izjavila su za Nevsveek prošlog jula da je Putin bio podvrgnut lečenju u aprilu 2022. i da boluje od uznapredovalog raka.

Iste godine The Moscov Times je citirao izveštaj u kome se kaže da je Putin bio u pratnji lekara, uključujući hirurga za karcinom štitaste žlezde, na putovanjima u svoju rezidenciju u Sočiju od 2016. do 2019. godine, kao i da je možda imao operaciju u novembru 2016. godine.

Međutim, nedavni izveštaj da je Putin na ivici smrti, kao i planovi za njegovog naslednika, nisu podržani od drugih izvora i objavljeni su bez proverljivih dokaza.

Iako je malo verovatno da bi Kremlj dobrovoljno ponudio informacije o Putinovom zdravlju da je ono loše, nedostatak dokaza koji bi podržali tvrdnje SVR-a znači da na priču treba gledati sa skepticizmom.

Telegram kanal General SVR podelio je još nedokazanih tvrdnji, kao što je da je Putin pao niz stepenice i zabrljao se prošle godine, da je bio meta pokušaja atentata u Moskvi i da je trebalo da bude podvrgnut operaciji debelog creva u decembru.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

X