Naslovna Najnovije PUTIN JAVLJA! Sistem „SARMAT“ je spreman!!!

PUTIN JAVLJA! Sistem „SARMAT“ je spreman!!!

0
Strateški raketni sistem „sarmat“ spreman je da odgovori na iznenadne napade na Rusiju, potvrdio je Borisov.

Strateški raketni kompleks „sarmat“ stavljen je na borbeno dežurstvo, što znači da je od danas u punoj borbenoj gotovosti za odgovor na iznenadne napade ili vođenje borbe, rekao je generalni direktor „Roskosmosa“ Jurij Borisov, prenose „RIA Novosti“.

Ruska nuklearna trijada pruža podršku globalnom balansu snaga u svetu, ocenio je ranije predsednik Rusije Vladimir Putin.

Rusija će, uzimajući u obzir, nove izazove i iskustvo stečeno u SVO nastaviti da usavršava Oružane snage, a počeće od nuklearnog oružja koje predstavlja ključni faktor bezbednosti Ruske Federacije i globalne bezbednosti, rekao je Putin 21. juna.

„Najvažniji zadatak ovde je razvoj nuklearne trijade, koja je ključna garancija ruske vojne bezbednosti i globalne stabilnosti. Već oko polovine jedinica i formacija Raketnih strateških snaga opremljeno je najnovijim kompleksima ‘jars’, a trupe se ponovo opremaju savremenim raketnim sistemima sa hiperzvučnom bojevom glavom ‘avangard'“, kazao je Putin tada i dodao da uskoro na borbeno dežurstvo stupaju prvi lanseri kompleksa „sarmat“ sa novom teškom raketom.

Arsenali vazduhoplovnih i pomorskih komponenti strateških nuklearnih snaga se popunjavaju, rekao je Putin.

„Sarmat“ je strateški raketni sistem sa interkontinentalnom balističkom raketom teške klase na tečno gorivo, a težina jedne takve rakete prelazi 200 tona.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube