Naslovna Svijet Putin potvrdio da je primio „Sputnjik V“

Putin potvrdio da je primio „Sputnjik V“

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je objavio da je primio vakcinu domaće proizvodnje „Sputnjik V“ protiv koronavirusa, dok zvaničnici nastoje ohrabriti ljude na vakcinaciju u jeku novog vala zaraze.

Kremlj je prethodno saopštio da je Putin (68) primio dvodoznu vakcinu u martu i u aprilu, ali nije pružio nikakve detalje niti je objavio fotografije njegove vakcinacije.

– Mislio sam da je potrebno zaštiti se što je moguće duže. Stoga sam izabrao da se vakcinišem sa „Sputnjikom V“. Vojska je vakcinisana, i na kraju krajeva, ja sam njen vrhovni komadant – kazao je.

– Nakon primanja prve doze, nisam osjećao uopšte ništa. Nakon četiri sata došlo je do izvjesne nelagode na mjestu na kome sam primio vakcinu. Drugu dozu sam primio sredinom dana. U ponoć sam izmjerio temperaturu. Iznosila je 37,2 stepeni (Celziusa). Otišao sam da spavam, i kada sam se probudio temperatura je bila 36,6. To je bilo to – kazao je dodajući da ne podržava obaveznu vakcinaciju, i nastavit će da iznosi taj stav, prenosi Reuters.