Naslovna Najnovije Putinova kćerka dala veliki intervju (VIDEO)

Putinova kćerka dala veliki intervju (VIDEO)

0

Najstarija kćerka Vladimira Putina, koja se gotovo nikada ne pojavljuje u javnosti, dala je poduži intervju. O čemu je pričala Marija Voroncova?

Kako analizira DW, intervju koji se pojavio na YouTubeu dva dana prije Nove godine, u prvi je čas prošao gotovo nezapaženo. Ruski mediji i korisnici društvenih mreža primijetili su ga tek 11. januara.

Video 42-minutnog intervjua objavljen je 28. decembra na YouTube kanalu Promomed Russia, koji je u to vrijeme imao samo 145 pretplatnika. Kao izvor navodi se projekt grada Moskve, Medtech.moscow, centar za inovativne tehnologije u zdravstvu koji pomaže naučnicima u sferi zdravstvene zaštite.

Voroncova (38), ljekarka i naučnica, odgovarala je na pitanja za ruski podcast #ProNauku (o nauci), koji je, prema riječima voditelja, namijenjen mladim naučnicima i onima koji žele osnovati firmu u ovoj sferi. U vrijeme objavljivanja intervjua sam projekt Medtech.moscov imao je manje od 3000 pretplatnika na ruskoj društvenoj mreži Vkontakte, manje od 2000 pretplatnika na Telegramu i samo 49 na YouTubeu. Ali, nakon što su mediji skrenuli pažnju na to, intervju je pregledan preko sto hiljada puta.

Voroncova je govorila uglavnom o nauci, medicini i svojim istraživanjima u području genetike, posebno proučavanju ljudskog genoma. Govoreći o liječenju pacijenata u Rusiji, ona je naglasila: „Za nas je ljudski život i dalje najveća vrijednost.“

O ratu nije progovorila ni riječ. A ni oca nije nijednom spomenula.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube