Naslovna Izdvajamo Vukanović: Prevare više ne mogu proći u Srpskoj

Vukanović: Prevare više ne mogu proći u Srpskoj

0

Sluša sve što mu govori Zapad, došao je kao dašak svježine Medlin Olbrajt i nema pravo nikome ništa da prigovori, kaže Nebojša Vukanović poslanik u NS RS u rubrici „Bez uvijanja“ jutranjeg programa BN TV govoreći o Miloradu Dodiku. Vukanović navodi da je Dodikova posjeta Putinu, tačnije slikanje sa Putinom samo poigravanje srpskim emocijama

-Kada Miloradu Dodiku padne popularnost on lansira neku krupnu priču, koja naravno, svaki put iznova i iznova propadne, kaže Vukanović i dodaje da je to „gomila laži i prevara čovjeka koji je plaćenik“.

-Kada je on 2006. pričao o tome kako će nas tobož da otcijepi, da će Republika Srpska da bude samostalna, nezavisna, onda je on na tome dobio izbore. To je postao talas koji je manipulisao ovim dobrim, ali i nažalost naivnim narodom i onda je manipulisao narodom više izbornih cirkusa“, kazao je Vukanović i podsjetio da je Dodik došao tu kao dašak svježine Meldin Olbrajt i da od početka do danas ima podršku sila zapada, a to što se slika sa Putinom to je samo poigravanje sa emocijama Srba koji su rusofili.

Sličnu sliku imali smo, kaže Vukanović, i prije svega nekoliko dana kada je Dodik sazvao posebnu sjednicu kako bi se njemačkom ambasadoru reklo NE, pa je ne preraslo u iznenadno DA!

Na pitanje kako je došlo do preokreta, Vukanović odgovara: -Imao je jedan iznenadni telefonski poziv u kome su mu njegovi strani mentori  rekli „to ti je crvena linija“ ako je pređeš biće žestokih sankcija, možda te i skinemo sa liste…

Govoreći o Republici Srpskoj, Vukanović je rekao da se ona razara i privredno i ekonomski, moralno i demografski, na svaki način. Za sve krivi vlast.

-Sve zadužuje, sad je ostalo da proda Elektroprivredu i da mi ostanemo prazna ljuštura koja suštinski nema ništa, a samo zamislite u kom je stanju Elektroprivreda kad je u julu Republika Srpska za uvoz struje platila 47.000.000KM, a onda se gospodin Petrović Luka) zadužio 10.000.000KM da bi mogao kupiti naftu za Elektroprovredu. A to je gospodin Petrović, Dodikov poslušnik, koji je tu funkciju v.d. direktora, koja je vremenski ograničena, obavlja već 4 godine potpuno nezakonito jer zakon jasno kaže da onaj koji je generalni sekretar u vladajućoj stranci ne može biti na mjestu direktora“, kaže Vukanović.

Ali narod je taj, prema riječima narodnog poslanika, koji može da kaže DOSTA JE.

„Ako se može stisnuti Dodik pa da bježi iz Skupštine da niko ne smije progovoriti i ako mi iz opozicije, par nas može da ga stisne da ne smije da preda Aluminu Pavgordu i Zoranu Stevanoviću, ako ih možemo stisnuti da odustanu od prodaje Ljubije onda je to jasan dokaz da narod ima moć. Te pobjede su dobijene bez ikakve institucije, samo sa telefonom i borbom naroda“, mišljenja je Vukanović.

On kaže da kao narodni poslanik predstavlja narod i da želi da narod zna da je jači od svakog vlastodršca!

-Cilj mi je, prije svega, da narod koji kleči pred lažnim moćnicima, korumpiranim političarima shvati da je u narodu snaga, i ako ja mogu kao jedan pojedinac ući u skupštinu i sve njih ućutkati da se razbježe, pred kim onda klečite, a to su oni koji su već na vrhu.

Borba za bolje sutra nikad neće i ne smije prestati, dužni smo narodu, kaže Nebojša Vukanović u rubrici „Bez uvijanja“ jutranjeg programa BN TV.

(BN)