Naslovna Najnovije Radišić tuži Stanivukovića zbog rušenja Kajaka: Tražiće i nadoknadu štete

Radišić tuži Stanivukovića zbog rušenja Kajaka: Tražiće i nadoknadu štete

0

Srećko Radišić podnio je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića zbog rušenja „Kajak terase“, a njegov advokat Miloš Stevanović rekao je Srni će biti podnijeta i tužba protiv grada za naknadu štete.

Pravni tim porodice Radišić i advokat Stevanović potvrdili su da će tužba protiv grada Banjaluka biti podnesena imajući u vidu da je prekoračen obuhvat za rušenje koji je bio predviđen rješenjem Komunalne policije.

Stevanović je rekao da je krivična prijava protiv Stanovukovića podnesena na osnovu sumnje da su izvršena krivična djela oštećenje tuđe stvari, zloupotreba službenog položaja, te krivično djelo samovlašće.

„Mi smo na dan nezakonitog rušenja terase podnijeli krivičnu prijavu te je predmet po našim saznanjima uzet u rad“, rekao je Stevanović.

On je naveo da se i dalje oštro suprotstavljaju svemu što je urađeno, s obzirom na to da je sve bila nadležnost urbanističko-građevinskog ispektora.

„Pored krivičnih prijava primorani smo ostvariti imovinsko pravni zahtjev, a žao nam je što Gradska uprava nije imala razumijevanja da se ovaj objekat legalizuje kao i stotine drugih koji su legalizovani u Banjaluci“, dodao je Stevanović.

On je naveo da se ovo tumači kao akt vandalizma i osvete nad jednom porodicom.

Prema njegovim riječima, policija je odmah izvršila uviđaj, na kojem su bili prisutni tehničari i inspektori policije, kao i da su izuzeti svi dokazi sa kamera.

„Upozoravali smo da ćemo biti prinuđeni da podnesemo krivične prijave s obzirom na to da je investitor u potpunosti postupio po nalogu Komunalne policije i uklonio sve ono što je traženo“, rekao je on.

Nakon rušenja „Kajak terase“ Stanivuković je ranije rekao da postupaju u skladu sa regulacionim planom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: