21.7 C
Banja Luka

“Radmanović jedini pokazao čast i obraz” Vukanović optužio SNSD za VELEIZDAJU Republike Srpske usvajanjem Zakona o sukobu interesa BiH

Milorad Dodik je sluga stranaca, juče je to i dokazano. Oni ga drže, njima odgovara, oni su mu omogućili da krade izbore, prekraja izbornu volju građana, sprovodi korupciju, poručio je Nebojša Vukanović, predsjednik Liste za pravdu i red.

“Radmanović jedini pokazao čast i obraz” Vukanović optužio SNSD za VELEIZDAJU Republike Srpske usvajanjem Zakona o sukobu interesa BiH

Optužuje SNSD da su, pod pritiskom stranaca, pristali da po hitnom postupku usvoje Zakon o sprečavanju sukoba interesa u institucijama na nivou BiH.

Pohvaliću Nebojšu Radmanovića, koji je juče pokazao čast i obraz. Treba ga izdvojiti zato što nije htio da glasa za sramnu izdaju i prenos nadležnosti – naveo je Vukanović.

Napominje da je preglasavanja Srba u BiH bio razlog zbog čega je došlo do građanskog rata u BiH 1992. godine – donošenja odluke o Referendumu ignorišući volju srpskog naroda.

– Dejton je garant opstanka branjen skoro 30 godina, sve dok nisu došle ove kvazi patriote, izdajnici i marionete stranaca predvođene Miloradom Dodikom i SNSD koji su pod pritiskom stranaca pristali da po hitnom postupku usvoje Zakon o sprečavanju sukoba interesa u institucijama na nivou BiH – istakao je Vukanović, prenosi BN.

On navodi da opozicija nije sluga stranaca.

– Iza nas ne stoji ni američka, ni japanska, ni ruska ambasada. Mi nećemo zbog digniteta i poštovanja prema narodu odlaziti na sjednice koje se zalažu zbog nekih evropskih interesa – tvrdi Vukanović.

Zbog toga, kako kaže, Lista za pravdu i red nije željela prisustvovati sjednici, da ne učestvuje u toj farsi jer polažu račune narodu, a ne stranim ambasadama u BiH.

Ovo je akt veleizdaje! Zapaljena je kuća, uništena je, a sada je Milorad Dodik uzeo kramp i razbija temelje Republike Srpske. Ovo je neviđena izdaja i neviđen presedan za koji nam mogu sutra reći: “Pa pristali ste u komisiji za sukob interesa da se glasa prostom većinom, pa nek to bude pravilo da sve odluke u BiH donosimo prostom većinom”. Republika Srpska na taj način suštinski više ne postoji i autonomija koja je izborena u Dejtonu, a koja je razgrađena izdajničkom politikom Milorada Dodika i SNSD – ubijeđen je Vukanović.

To je i razlog, kako navodi, zašto “u štampaču Kristijana Šmita nema tonera pa ne može da ištampa najavljene zakone da bi došlo do skenera”.

– Dodik je na ovu kapitulaciju pristao samo dan nakon što je iz američke ambasade stigla opomena da će se banke u Srpskoj, koje su povezane s njim, naći na crnoj listi. To mogu samo da rade marionete i ucijenjeni ljudi, zato Kristijan Šmit omogućava krađu izbora – zaključuje Vukanović.

Podsjećamo, PS BiH je po hitnom postupku usvojila novi Zakon o sukobu interesa u institucijama BiH. Za opoziciju je sporno glasanje u Komisiji za utvrđivanje sukoba interesa, dok istovremeno Milorad Dodik tvrdi da nema nikakvog prenosa nadležnosti.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here