Naslovna Izdvajamo Radović spasio „ŽFK SLOGA“ Srbac od gašenja

Radović spasio „ŽFK SLOGA“ Srbac od gašenja

0

Narodni poslanik dr Milan Radović finansijski je pomogao Ženski fudbalski klub Sloga Srbac koji se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske.

Uprkos tome što su jedini ženski kolektiv iz Srpca koji se takmiči u Prvoj ligi Republike Srspke, opština Srbac nije izdvojila sredstva kako bi ovaj klub mogao nesmetano da funkcioniše.

Kako kaže predsjednica kluba Dijana Kovačević, ŽFK Sloga Srbac bilježi zapažene rezultate uprkos opstrukcijama.

„Rukovodstvo i treneri nastoje da osiguraju kvalitetno vodstvo kluba koje aktivno radi, edukuje i podučava sportskom ponašanju mlade djevojke koje su zainteresovane za fudbal u Srpcu.

Iako smo imali u planu učešće na međunarodnim turnirima, zbog finansijske situacije i neadekvatnog odnosa opštine prema nama, to nismo u mogućnosti. Zahvaljujući dobrim ljudima, prije svega gospodinu Milanu Radoviću uspjeli smo da obezbijedimo određena sredstva kojima možemo da opstajemo i igramo Prvu ligu Republike Srpske.“ istakla je Kovačevićeva.

Odbornik u Skupštini opštine Srbac Mara Cvijanović-Delević zalagala se zajedno sa odbornicima opozicije da se omoguće ŽFK Sloga određena finansijska sredstva kao i ostalim sporstkim kolektivima sa teritorije opštine Srbac.

„Na našu veliku žalost i ovdje se pokazalo da je politika ispred sporta. Naporima predsjednice kluba i dobrim ljudima kao što je gospodin Radović, djevojke su mogle da nastave sa radom i takmičenjima. Nastavićemo i dalje da se borimo za ŽFK Sloga Srbac.“ dodala je odbornica Delević.

(VIJESTI SRPSKE)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube