Naslovna Izdvajamo Radović: Vlast skupim investicijama nastavlja uništavanje standarda građana!

Radović: Vlast skupim investicijama nastavlja uništavanje standarda građana!

0

Vlast uporno nastavlja da uništava standard građana Republike Srpske enormno skupim investicijama. To najbolje potvrđuje činjenica da će jedan kilometar autoputa Vukosavlje-Brčko koštati građane Republike Srpske nevjerovatnih 23 miliona KM, rekao je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

Radović kaže da se, obzirom da će cijeli projekat za 33 kilometra tog istog autoputa koštati 760 miliona KM, postavlja i pitanje isplativosti samog projekta jer javnost uopšte nije vidjela studiju izvodljivosti.

„Prema našim proračunima ta dionica autoputa sa cijenom koštanja od 760 miliona i sa sadašnjim putarinama nije isplativa ni za cijeli jedan vijek tj. ni za 100 godina. Ako se ovome dodaju sve navedene ali i veoma skupe investicije koje vlast najavljuje u posljednjih mjesec dana kao sto je autoput Banja Luka-Prijedor od 1,8 milijardi KM, skijalište na Manjači od 58 miliona KM, projekat banje Slatina od 300 miliona KM, bolnica u Trebinju od 130 miliona KM to iznosi preko tri milijarde KM“, precizirao je Radović.

Upozorava da je to potpuno iracionalno u situaciji kada je životni standard građana takav da ne mogu sebi da priušte ni osnovne životne namirnice i plaćanje struje, vode i telefona.

„Sa ovakvim trošenjem i rasipanjem našeg novca jasno je da je vlast potpuno izgubila kompas jer kako drugačije razumjeti trošenje tri milijarde KM na ovakav način. Prema našem programu potrebno je oko 600 miliona KM godišnje da dostignemo standard od 1.800 KM prosječne plate, minimalne penzije od 400 KM, naknade za borce od pet KM po mjesecu učešća u ratu Itd. Dakle sa te tri milijarde KM mi ćemo građanima osigurati pet godina budućnosti sa mnogo boljim standardom“, poručio je Radović.