Naslovna Izdvajamo Rajko Vasić potvrdio sukob Vučić – Dodik i najavio Dodikov pad

Rajko Vasić potvrdio sukob Vučić – Dodik i najavio Dodikov pad

Rajko Vasić

Nekdašnji portparol SNSD-a, Rajko Vasić objavio je na svome blogu “Samostalnost Srpske”, tekst u kojem najavljuje propast vlasti Milorada Dodika i ulogu koju će u tom padu imati aktuelni predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, kao i novoizabrani banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković. Tekst prenosimo u cjelosti, uz redakcijsku obradu.

Ako se ništa ne zna o djelovanju Beograda, i današnje Vučićeve Srbije, na nesrećna Srpska područja, treba pogledati na Kninske Srbe, Srbe iz Hrvatske. Ne treba ih ništa pitati. Rane ne dirati. Vučić je direktan nastavak, Prvo Koljeno, politike Slobodana Miloševića prema Srbima. Ali je u boljoj poziciji. Nema problema sa Srbima Srbije i može da se potpuno preda ostalima, jadu na Kosovu i Republici Srpskoj.

Od formiranja Kraljevine SHS, Beograd je problem za Srbe. Beograd je najveće unutarsrpsko cjepalo. Vučićevi Instalateri, Mentori i Juniti, procijenili su da je Spomenička Svečanost prilika da Vučić pošalje poruku o svojoj konačno osvojenoj nadmoći nad svim Srbima i nad njihovom nesrećom. Zato je posebno pozdravio Dodika. Od čega mene hvata jeza.

Zato je u prvom redu imao Gradonačelnika Banjaluke. Čime ga je izjednačio sa Dodikom. Zato mu je, Stanivukoviću, njegovo, Vučićevo, vođstvo Beograda, priredilo poseban tretman. Zato su spojeni Šukalo i Stanivuković jer su iz iste priče. Šukalo nije uspio pa je dobio Mandat u Skupštini Srbije.
Milorad Dodik je prevelikim približavanjem Vučiću, iz želje da zna šta radi i da mu se ne približi Opozicija Srpske, doprinio Vučićevoj Nadmoći nad Svom Srpskom Nesrećom i nad Svim Srbima.

Dodika će to koštati. Već ga je koštalo u Srbiji. Gdje je dobar dio Srba u njemu vidio iskrenog i drčnog Srpskog Vođu. To videnije više ne postoji.
Košta će ga i u Repbulici Srpskoj. Vučiću odgovara da se Dodik njemu javno približava. Jer je to savršeno za njegovo tajno djelovanje. Vučić iza leđa drži Svilen Gajtan.

Treba, ovdje, u Srpskoj, odgovoriti na pitanja
◘ Ko je instalirao Šukala
◘ Ko je instralirao, i instalira, Bankara Mandatara
◘ Ko je razbijao Stranke okododikove koalicije
◘ Ko je upotrijebio Udbaško Krilo SNSD, na izborima 2018e i 2020e
◘ Ko je kreirao i lansirao Aferu Ikona
◘ Ko je lansirao navodni tajni dogovor Joanikija sa Dodikom
◘ Ko je lansirao fotografije u Aferi Ikona i Joanikije
◘ Ko je Dodika odvojio od svih njegovih saradnika i drugih značajnih ličnosti…

Meni sve miriše na Tajnu Službu Namibije. Dodik i Srpska Pravoslavna Crkva su, ne tako davno, bili garancija zaustavljanju erozije Srpstva.
Vučić je Crkvu potpuno potčinio. Od Kosovskih Vladika ostalo je malo junaka. Mnogi u SPC ne misle kao što misle i čine Episkop Bački i Episkop Bugojanski, ali ne mogu da iskažu, nemaju poluge, nemaju pristup… Pa, kao i da ne postoje.

Vučić je Dodika potpuno ukolijenčio. I, ono što mu nisu mogli OHR, Pet Ambasada, Sarajevo… dobio je uruke Vučić. Da može. Katastrofalna strateška greška Dodika. Od nadmoćne igre nad Miloševićem, došao je do razbijene Barselonine igre pod Kumanom. Da li postoji mogućnost da se Dodik, i Republika Srpska iščupa iz tog zagrljaja beogradsko-vučićevske hobotnice. Teško.

Jer, Vučić je Dodika odvojio i od Rusije. Pripomogavši slanje BiH Papira NATO Briselu. Što se nije smjelo dogoditi. A što se može pokazati kao prekretnica cijele Srpske Novije Istorije. Vučić će sve učiniti da Opozicija 2022e dobije Predsjednika Republike Srpske i Srpskog Člana Predsjedništva.
Time on dobija Republiku Srpsku u današnjoj poziciji Hrvata Herceg-Bosne, a poslije u poziciji Zajednice Srpskih Opština na Kosovu.

Zapadu može da kaže da je obavio svoj zadatak bolje nego Mesić i da je zaslužio da bude doživotni Vladar Srbije. Da se pretkraj popne na Stefanovo postolje, pošto će Stefan u jednim Izborima, sići da glasa za Vučića.
Pobjedom u klasi Pojedinačni Kandidati, dobija se i Skupštinska Većina u Srpskoj. Bez problema. I dio poslanika Esenesdea može da bude u njoj.
Po kandidaturama će se znati i prije Izbora.

Preokret.info