Naslovna Region Vozi automobil sa ustaškim simbolima

Vozi automobil sa ustaškim simbolima

ustaškim simbolima slovo u

Zlatko Jožef iz hrvatskog grada Beli Manastir vozi automobil sa registracijom na kojoj su ustaški simboli, prenosi hrvatski portal Index.hr.

Registracijska tablica je “1004-U”, što ukazuje na datum osnivanja Nezavisne Države Hrvatske 10. april 1941. godine, uz ustaški simbol uhato “U”, a karakteristične crtice dodate su mu izolir trakom.

Na pitanje novinara ovog portala zašto vozi automobil sa ustaškom registracijom, on je odgovorio da je taj portal “navijač pogrešne ekipe” i upitao “Zašto se u Vukovaru grade spomenici Srbima”.

Portal Index.hr navodi da Jožefu ustaška ikonografija nije nimalo stana, da uz pregršt ustaškog pozdrava “Za dom spremni”, na Facebook profilu ima još eksplicitnije ustaške simbolike iz zločinačke NDH, kao što je, na primjer, slika iz novina iz doba NDH na kojoj su u prvom planu ustaška obilježja, a kojom je prijateljima čestitao Božić.

Jožef tvrdi da nije ustaša i da je tablice dobio regularno.

Zoran Kon, portparol Policijske uprave osječko-baranjske, pod koju spada Beli Manastir, potvrdio je da su u slučaju ustaške registracije podignute dvije prijave.

Policija je Jožefa prijavila zbog nošenja ili isticanja simbola, tekstova, slika i crteža te remećenja javnog reda i mira jer je na svoju “škodu oktaviju” stavio naručene tablice “BM-1004-U” na koje je naknadno zalijepio izolir traku i pretvorio obično U u ustaško.

N.N