Naslovna Region Rakić: Ako se ovo ponovo desi, branićemo se svim sredstvima

Rakić: Ako se ovo ponovo desi, branićemo se svim sredstvima

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić poručio je danas predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na sastanku u Raški da će srpski narod na Kosovu i Metohiji, ukoliko se nešto slično poput ovoga danas dogodi, pružiti otpor i braniće se svim sredstvima.

„Ukoliko se sledeći put desi nešto ovako, imaćeo opšti otpor. Ma šta to značilo i kako god to shvatili, ali branićemo se svim raspoloživim sredstvima“ rekao je Rakić, i na te riječi dobio aplauz prisutnih Srba.

Rakić je dodao i da nikako ne može da razumije da neko puca na goloruki narod.

„Sledeći put ako se desi, neće na ovome ostati, branićemo se svim sredstvima. Ne znam da li ćemo se odbraniti, ali ćemo se braniti“, rekao je Rakić, na šta su okupljeni povikali da neće ni biti sjledećeg puta, jer će Srbi sami reagovati i braniti se.

Na to se nadovezala jedna mještanka sa KiM, koja je rekla Vučiću da je obećao da će poslati vojsku na KiM da brani građane, ako jedan metak bude ispaljen.

„Mi nemamo čime… Pucali su na nas, bacali suzavac, morate da nas odbranite. Mi nemamo kako da se odbranimo“, rekla je ona, dok je Vučić vidno potrešen slušao svjedočenja Srba.

Srbi sa KiM prenijeli su predsjedniku da su uznemireni, a Rakić je dodao da to što ljudi upadaju jedni drugima u riječ, nije zato što su nekulturni, već zato što su uplašeni i zabrinuti za porodice.

„Ja i Srpska lista bićemo sa narodom, borićemo se do kraja“, poručio je Rakić.

Sastanku sa Srbima sa KiM u Raški prisustvuju ministri odbrane i policije Srbije Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.