Naslovna Izdvajamo Ranka Perić-Romić zaboravila da je njen muž imenovan za direktora javnog medija...

Ranka Perić-Romić zaboravila da je njen muž imenovan za direktora javnog medija bez dana iskustva u ovoj profesiji

0

Narodna poslanica i dekan Fakulteta političkih nauka UNIBL, Ranka Perić Romić, je ponovo pokazala da je bolje da ćuti nego da priča gluposti na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.


Piše: Bojan Trgić, Micro mreža

Tako je dekanesa narodnim poslanicima držala predavanja o tome ko danas može biti novinar. Tokom svoje diskusije se toliko zanijela da je zaboravila da je njen muž, Rajko Romić, imenovan na mjesto direktora Radio-televizije Gradiška, iako nije imao ni dana iskustva rada u medijima.

Romićeva se u svom izlaganju dotakla i presude Osnovnog suda Gradiška, koji je odbio njenu tužbu za klevetu, proglasivši je neosnovanom. To je obrazložila na način da je pojasnila da ovaj zakon nije usmjeren protiv opozicije, pa nije jasno šta je time htjela reći, jer je parnični postupak vodila protiv novinara, a ne predstavnika nekoga iz opozicije.

Iz diskusije uvažene dekanese jasno se vidi namjera da se progone neistomišljenici, jer da je ovaj zakon bio usvojen u vrijeme kada je ona podnijela tužbu protiv mene, ja bih bio krivično gonjen i do same presude trpio bih brojne pritiske i bila bi mi uskraćena različita prava.

– tekst se nastavlja ispod oglasa-

Umjesto da kao dekan Fakulteta političkih nauka, na kojem se nalazi i odsjek novinarstvo i komunikologija založi za profesiju slobodnih i nezavisnih novinara, ona je izabrala poltronstvo i sluganstvo onima koji su je na to mjesto postavili.

Izlaganje Ranke Perić Romić možete pogledati ispod.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube