Naslovna Najnovije PUTIN PONOVO SPAŠAVA ERDOGANA! Rusija poslala u Tursku avione-amfibije za gašenje požara

PUTIN PONOVO SPAŠAVA ERDOGANA! Rusija poslala u Tursku avione-amfibije za gašenje požara

0

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije poslalo je u Tursku dva aviona Be-200ČS za gašenje šumskih požara, saopštila je Sputnjiku pres-služba ruskog resora.

Po nalogu predsjednika Rusije i u skladu sa zahtjevom turske strane, dva amfibijska aviona ruskog Ministarstva za vanredne situacije poletjela su sa aerodroma Platov iz Rostova na Donu u gradove Mugla i Izmir u Tursku radi gašenja velikih šumskih požara – navodi se u saopštenju.

Kako je precizirano, vazduhoplovna grupa ruskog Ministarstva za vanredne situacije spremna je za rad u teškim uslovima i ima ogromno iskustvo u gašenju prirodnih požara.

Pored toga, dodaje se, ruske avio-spasilačke tehnologije, konkretno amfibijski avion Be-200ČS, su među najefikasnijim u svijetu u borbi protiv prirodnih požara.

Ranije su bili angažovani na gašenju požara u Grčkoj, Srbiji, Crnoj Gori i drugim zemljama. Pored rezervoara sa vodom kapaciteta 12 tona, avioni su opremljeni uređajima za otkrivanje požara.

Ranije su turske vlasti saopštile da su šumski požari zahvatili pet tačaka u provincijama Mugla, Mersin i Čanakale, te da je veći dio pod kontrolom.

U Turskoj se već sedmicu dana bilježe visoke temperature koje u nekoliko provincija dostižu i 47 stepeni Celzijusa.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube