Naslovna Izdvajamo Republički inspektor Milica Matijević: Tržišna i komunalna inspekcija nije imala osnov za...

Republički inspektor Milica Matijević: Tržišna i komunalna inspekcija nije imala osnov za zatvaranje Agapea

0

Glavni Republički inspektor Milica Matijević, kazala je večeras, da Tržišna i komunalna inspekcija grada Banjaluka nije imala osnov za zatvaranje ugostiteljskog objekta Agape.

Kako je navela, mjera zabrane rada se izriče samo u tri slučaja, a nijedna od te tri situacije nije zabilježena u navedenom ugostiteljskom objektu.

„Republički Inspektorat nije bilo kakva politička opciji i ne dozvoljavamo da nas u političke vrtloge bilo ko uvlači. Apelujem i molim Gradsku upravu da ne zloupotrebljava inspektore. Mi smo državni službenici i treba da radimo savjesno, odgovorno i profesionalno. Kao Republički inspektorat jasno zauzimamo stav da utvrđeno činjenično stanje od strane Gradske inspekcije nije imalo osnova za izricanje mjere zabrane rada. Znajte da smo do sada na terenu Republike Srpske zaticali situacije gdje se vlasnici ugostiteljskih objekata jasno deklarišu kao pripadnici nekih drugih, a ne vladajuće stranke i to nam nije predstavljalo problem. Mi smo samo profesionalci. Odgovorni, savjesni. Mjera zabrane rada se izriče samo u tri slučaja. Ukoliko se ne poštuje propisana fizička distanca, ukoliko se ne poštuje radno vrijeme, i ukoliko se okuplja u grupama većih od propisanih, niti jedna od te tri situcije nije zabilježena u ovom ugostiteljskom objektu. S toga je izrečena samo novčana kazna u iznosu od 1.000 KM za preduzetnika koji je u ovom slučaju Agape“, izjavila je Milica Matijević, glavni Republički zdravstveni inspektor.

Atv

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube