Naslovna Najnovije Republički štab: Produžene mjere u Srpskoj

Republički štab: Produžene mjere u Srpskoj

0

Republički štab za vanredne situacije produžio je dosadašnje mjere za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj do 18. marta 2021. godine, saopšteno je nakon sjednice u Banjaluci.

Republički štab za vanredne situacije je razmatrao epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj, te

konstatovao da je pogoršana epidemiološka situacija u Banjaluci, Bijeljini, Trebinju i Istočnom Sarajevu.

Štab je, navodi se, izdao naredbu gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije u gradovima i opštinama gdje je pogoršana epidemiološka situacija da hitno preuzmu sve mjere iz svoje nadležnosti po pitanju suzbijanja širenja virusa korona i da o tome, u narednih 48 časova, obavijeste Republički štab za vanredne situacije.

Takođe, u narednih nekoliko dana Štab će organizovati sastanke sa svim komandantima gradskih i opštinskih štabova za vanredne situacije.

„Republički štab za venredne situacije danas je izdao i naredbu Stručnom operativnom timu (SOT) da intenzivira svoj rad shodno pogoršanju epidemiološke situacije u Republici Srpskoj. Ovo se odnosi na stalno zasjedanje, prikupljanje izvještaja od gradskih i opštinskih štabova, analiziranje i pripremanje informacija, te redovno izvještavanje Republičkog štaba za vanredne situacije“, navodi se u saopštenju.

U prethodnih 24 časa, u Republici Srpskoj na virus SARS-CoV-2 je testirano 1.188 uzoraka, a infekcija je potvrđena kod 407 lica (34% od testiranih).

Najveći broj lica čija je infekcija SARS-Cov-2 potvrđena PCR testiranjem je u grupi lica od 30-49 godina.

 

Izvor: Nezavisne

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: