Naslovna Najnovije Republika Srpska počiva na vršiocima dužnosti

Republika Srpska počiva na vršiocima dužnosti

0

Koliko se sjećam Viškovićevih riječi, u Republici Srpskoj je više od 800 vršilaca dužnosti. Je li i to uspjeh ove vlade – kazao je Govedarica.

Šef Kluba poslanika SDS Vukota Govedarica upozorio je vlast u Republici Srpskoj da pazi kako ne bi prekršila član 69 Ustava RS koji govori o tome da od šest najvažnijih funkcija u Srpskoj, najviše dvije mogu da pripadnu jednom od konstititivnih naroda ili iz reda ostalih.

„Nemojte da upadnete u problem i nemojte da dođete u situaciji da sutra imate ozbiljnih problema pred Ustavnim sudom Republike Srpske i Ustavni sud BiH kada su u pitanju ove odredbe. Ni jedan od naroda ne može da ima više od dvije funkcije. To je Ustav rekao. Samo nemojte da bude da v.d. nije isto, iako on ima sva zagarantovana prava. Koliko se sjećam Viškovićevih riječi, u Republici Srpskoj je više od 800 vršilaca dužnosti. Je li i to uspjeh ove vlade – kazao je, između ostalog, Govedarica.

On je rekao da Višković nema legitimitet, jer nije u stanju da izvršava obaveze koji su mu prošle godine izdiktirani, a tiču se vraćanja nadležnosti s nivoa BiH na Republiku Srpsku.

Šta je još rekao Govedarica tokom rasprave o ekspozeu budućeg premijera Republike Srpske pogledajte u nastavku:

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube