20.7 C
Banja Luka

REPUBLIKA SRPSKA U ŠOKU! Učenik u školu donio pištolj

Nakon što je gradiška policija pronašla startni pištolj kod učenika prvog razreda Tehničke škole uhapšena su četiri maloljetnika, jer je istraga pokazala da su planirali da s njim idu u pljačku, saznaje ATV.

U policiji navode da je upravo to razlog zbog kojeg je maloljetnik donio pištolj u školu.

”Četiri maloljetnika uhapšena su zbog sumnja da su počinili krivično djelo dogovor za izvršenje krivičnog djela. Naime, radeći po prijavi vezanoj za maloljetnog učenika koji je donio startni pištolj u školu, policijski službenici su došli do saznanja, da je maloljetno lice donijelo startni pištolj u školu kako bi isti predao drugim maloljetnicima u svrhu izvršenja imovinskih krivičnih djela”, navode u PU Gradiška.

Dodaju da je o svemu obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, protiv četiri maloljetna lica.

”Na osnovu prethodno navedenih okolnosti, u srednjoj školi u Gradišci, danas je održan sastanak multisektorskog tima, na kojem je prisustvovalo rukovodstvo škole, predstavnik Centra za socijalni rad, predstavnik Centra za mentalno zdravlje kao i predstavnici Policijske uprave Gradiške, kako bi svako preduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, dodaju u policiji.

ATV

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here