Naslovna Izdvajamo RIGOROZNA TAKTIKA UKRAJINSKE VOJSKE Koriste surov metod protiv Rusa

RIGOROZNA TAKTIKA UKRAJINSKE VOJSKE Koriste surov metod protiv Rusa

0

Ukrajinske trupe, u okviru taktike spaljene zemlje, uništavaju stambeni sektor na jugu Artjomovska, nad kojim su prethodno izgubile kontrolu, javlja dopisnik RIA Novosti sa lica mesta.

– Ono što su predali, one (ukrajinske snage bezbednosti) uništavaju sve – rekao je Vagnerov borac, čija jedinica deluje u ovom pravcu.

Ranije je dopisnik agencije javio da borci Vagnerove grupe evakuišu stanovnike južnih i istočnih delova grada.

Snimci RIA Novosti zabeležili su trenutke masovnog granatiranja ukrajinskih snaga bezbednosti u stambenoj četvrti na južnoj periferiji Artjomovska. Jedan od stanovnika ovog kraja pojasnio je za RIA Novosti da je ukrajinska vojska od kraja prošle nedelje pojačala granatiranje tog područja.

– Poslednja tri dana su uglavnom bila teška, četiri ili pet puta su uleteli u našu kuću, krov je bio polomljen – rekao je stanovnik jedne kuće na južnoj periferiji Artjomovska.

Prema Protokolu 1 Ženevske konvencije, zabranjeno je uništavanje ili oštećenje objekata neophodnih za opstanak civilnog stanovništva u toku neprijateljstava (uz određene rezerve). Ministarstvo odbrane RF je više puta prijavljivalo druga kršenja Ženevske konvencije od strane ukrajinskih trupa, uključujući mučenje zatvorenika.

Artjomovsk se nalazi severno od velikog grada Gorlovke. To je važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe trupa u Donbasu. Više od šest meseci vode se žestoke borbe van grada.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube