Naslovna BIH RiTE „Ugljevik“ ima recept za baklave i tulumbe

RiTE „Ugljevik“ ima recept za baklave i tulumbe

0

– Rukovodstvo Rudnika i termoelektrane (RiTE) „Ugljevik“ izdvaja 50.000 maraka za nabavku gotovih kolača, a potrudili su se da do detalja opišu kako trebaju izgledati baklave i tulumbe koje će jesti njihovi radnici.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, RiTE su odlučile da svoje radnike za predstojeću godinu obezbijede, baklavama, urmašicama, tulumbama i lijenim pitama.

Baklava: 20 grama oraha po komadu

Ovo preduzeće je naručilo 7.900 komada baklava za koje zahtijevaju da budu četiri centimetra visoke, pet dugačke, sedam centimetara široke, da sadrže minimalno 20 grama oraha po komadu, kao i da najmanja težina kolača po komadu mora biti 140 grama.

RiTE su naručile i 4.000 komada urmašica koje bi trebale biti minimalno 11 centimetara dugačke,  tri centimetra široke i teške minimalno 75 grama.

Zahtijevaju i 8.000 komada lijene pite koja mora biti pet centimetara visoka, četiri široka i devet dugačka, te je neophodno da sadrži minimalno 75 grama jabuke, te pet grama oraha po komadu.RiTE su naručile i 4.000 komada urmašica koje bi trebale biti minimalno 11 centimetara dugačke

Tulumbe su takođe opisane do detalja, te je zatraženo da budu najmanje 120 grama teške, 14 centimetara dugačke, četiri centimetra široke, te da presjek kolača bude minimalno pet centimetara.

Kako je CAPITAL ranije pisao, zanimljive tendere su imale i druge institucije, pa je tako Ugostiteljski servis Vlade RS nedavno raspisao nabavku prehrambenih proizvod za restoran Narodne skupštine RS, Službu predsjednika RS, objekte Vlade u Istočnom Sarajevu, za resoran u Administrativnom centru Vlade RS, kao i za hotel „Rajska dolina“ na Jahorini, te su tom prilikom između ostalog naručili sedam tona pomfrita.

(Capital)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube