Naslovna Izdvajamo RiTE Ugljevik: Pljačka vijeka

RiTE Ugljevik: Pljačka vijeka

0

Jedan od najluđih poslova je i kupovina kamenoloma od firme Tereks, koji je plaćen basnoslovno i uopšte nije u funkciji iako je trebao biti ključan za rad novih elektro-filtera.

Rudnik i termoelektrana Ugljevik najveći su proizvođač struje u sistemu i Holdingu Elektroprivrede Republke Srpske, i sve do nazad nekoliko godina bilu su stabilno preduzeće koje je poslovalo pozitivno, bilo stub i okosnica razvoja cijelog kraja. Nažalost, zbog štetnih Ugovora, organizovane i sistematske pljačke, izvlačenja ogromnih suma novca, angažovanja privatnih dvorskih firmi bliskih vladajućoj Partiji, te prekomjernog zapošljavanja, sistem je doveden do ivice pucanja.

Posebno je opasan i štetan Ugovor koji je sklopljen sa Rašidom Serdarovim, kontraverznim biznismenom iz Rusije i bliskom prijatelju Milorada Dodika u čijem se blindiranom Mercedesu vozika, te davanja najboljeg i najbogatijeg rudnika uglja njegovoj kompaniji „Komsar enerdži“ za gradnju novog bloka RiTE Ugljevik 3, koji nikada nije realizovan.

Rudari, radnici Rudnika i termoelektrane Ugljevik, otvoreno i javno svjedoče o pogubnim i štetnim poslovima i ugovorima, angažovanju dvorskih firmi, izmještanju rudnika, lošoj mehanizaciji, ali i mogućim posljedicama po RiTE Ugljevik i cijeli elektro-energetski sistem štetnih Ugovora sklopljenim sa Serdarovim i kompanijom Komsar enerdži koja nije ispunila obaveze iz Ugovora.

Jedan od najluđih poslova je i kupovina kamenoloma od firme Tereks, koji je plaćen basnoslovno i uopšte nije u funkciji iako je trebao biti ključan za rad novih elektro-filtera.

Stanje u RiTE Ugljevik i cijeloj Elektroprivredi Republike Srpske i elektro-energetskom sistemu je veoma loše, i ukoliko se sistem ne oslobodi tiranije bahatih i neodgovornih, poput direktora Luke Petrovića koji je najodgovorniji za ovu situaciju, prenapregnuti sistem će da pukne, doživi sudbinu Robnih rezervi Srpske, JP Nikola Tesla ili Farmalenda.

Više hiljada radnika bi moglo ostati bez posla kad dođe do privatizacije, što je krajnji cilj sistematske pljačke i uništenja, a cijena električne energije će biti udvostručena.

Zato bi građani, prije svega radnici Elektroprivrede Republike Srpske i njenih zavisnih preduzeća, umjesto nijemog posmatranja propasti, pljačke i razaranja trebali da se trgnu i suprotstave bahatim, korumpiranim i neodgovornim prije nego što bude kasno.

nebojsavukanovic.info

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube