Naslovna Crna Hronika „RUPU SMO BUŠILI KAŠIKAMA“ Slaviša pobjegao iz zatvora, a onda se obratio...

„RUPU SMO BUŠILI KAŠIKAMA“ Slaviša pobjegao iz zatvora, a onda se obratio medijima

Slaviša Stanisavljević (41), koji je osuđen na tri i po godine robije zbog šverca droge, pobjegao je juče ujutro iz zatvora u Kruševcu sa osuđenikom D. S. (37), a potom je zvao medije, da bi, kako kaže, objasnio zbog čega se odlučio na bjekstvo iz zatvora.

Osuđen sam na osnovu izjave jednog svjedoka pa me je presuda u petak povrijedila i iz revolta sam odlučio da pobjegnem. Uhapšen sam 2019. na granici sa Albanijom po srpskoj potjernici, a sudilo mi se zbog šverca šest kilograma marihuane. Drogu nikada nisam švercovao – tvrdi Stanisavljević za kojim je trenutno pokrenuta potraga.

Pročitajte još

Milo i Lidija voze unuka u kolicima od 6.500 evra! (FOTO)

Objašnjava da je čuo da će biti osuđen pa je počeo da planira bjekstvo.

– Počeo sam da sa još jednim zatvorenikom pravim rupu. Rupa je vodila na tavan, bile su tu neke letvice, daske i mreža. Sve smo to probili sa dve kašike koje smo uzeli iz kuhinje, pa sam onda ispomijerao crijepove i preko krova prekršajnog odjeljenja i kasarne pobjegao sa drugim zatvorenikom. Ovo sam uradio iz revolta i mogu već sutra da se vratim u zatvor – ističe sagovornik, prenosi Kurir.

Advokat Aleksandar Šćekić potvrdio je da je njegov klijent pobjegao iz zatvora.

– Osuđen je bez dokaza, jedini dokaz je bila izjava osuđivanog kriminalca da mu je Slaviša dao drogu – izjavio je Šćekić.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da se radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog slučaja.