Naslovna Najnovije RUSI ĆE OPKOLITI HARKOV! Ukrajinska kontraofanziva je potpuni fijasko

RUSI ĆE OPKOLITI HARKOV! Ukrajinska kontraofanziva je potpuni fijasko

0
Ruske trupe će opkoliti Harkov tokom svoje ofanzive, rekao je bivši glavni savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor u intervjuu za nemački Jutjub kanal “Die Veltvoche”.

Oni polako napreduju na severu u istočnom delu Ukrajine, na kraju će napredovati dalje i opkoliti Harkov“, rekao je analitičar, prenele su RIA Novosti.

Ekspert je primetio da su ruske trupe na svom putu pripremile zamku za Oružane snage Ukrajine u kojoj bi se ukrajinski vojnici u velikom broju „žrtvovali“.

Takođe je naglasio da ruska vojska, zahvaljujući svom obaveštajnom sistemu, može da „locira i uništi” bilo koju metu na bojnom polju, za šta Zapad i Ukrajina nemaju odgovor.

„Ovo je potpuni fijasko“, zaključio je Mekgregor, opisujući ukrajinsku kontraofanzivu.

Ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je na sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga 5. septembra da je ukrajinska vojska od početka takozvane kontraofanzive izgubila više od 66.000 ljudi i 7.600 komada tehnike.

Ruska vojska nastavlja da uništava vojnu infrastrukturu Ukrajine, rekao je on. U avgustu su napadnuta 34 komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine. Pored toga, tokom proteklog meseca oboreno je 159 projektila HIMARS, više od hiljadu dronova i 13 krstarećih projektila.

Ukrajinska kontraofanziva na južnom Donjeckom, Artjomovskom i Zaporoškom pravcu počela je 4. juna. Kijev je bacio u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom opremom. Vladimir Putin je izjavio da je operacija ukrajinskih oružanih snaga propala.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube