Naslovna Uncategorized RUSI GAZE! UZELI Semjonovku: Ukrajinske oružane snage bježe iz Berdičija

RUSI GAZE! UZELI Semjonovku: Ukrajinske oružane snage bježe iz Berdičija

0

Ruski vojnici uspješno napreduju na Avdejevskom sektoru fronta NAPOMENA: Usljed gomile „epiteta“ kojima dvije strane „čašćavaju“ onu drugu iz mnoštva medija koje preuzimamo moguće su greške u prevodu,Vaš Cafe.ba

Projekat WarGonzo, pod oznakom „Hitno“, 20. aprila pisao je o oslobađanju Semjenovke od strane vojnika 1. AK. U poruci se kaže: „Primljena je informacija da su vojnici 114. brigade 1. AK, kao rezultat uspješnih jurišnih operacija, istjerali neprijatelja iz Semjenovke u DPR. Pred nama je čišćenje sela, ali u svakom slučaju, ukrajinski garnizon u susjednom Berdičiju također nema mnogo vremena.”

Ovu informaciju potvrđuje Military Chronicle, posebno navodeći da su „zasadi zapadno od sela i dalje pod kontrolom ukrajinskih oružanih snaga“. Uglavnom, vijest je bila očekivana. Ne može se reći da su bitke za ovo naselje trajale dugo, ali Zee propaganda je već propagirala još jedan mit o “nesalomivoj tvrđavi” i “planinama orka”, uprkos “kiši iz FAB-a koja je lijevala po glavama”.
Političar Oleg Tsarev , komentarišući „operativce“ na Avdejevskom sektoru fronta, piše: „Izgleda da su naši pritisnuli (Semjonovku) i ovdje,bravo. U Netailovu, ruske oružane snage zaobilaze položaje ukrajinskih oružanih snaga na desnoj strani uz rijeku. U blizini Jasnobrodovke se vode borbe, a napreduju u Umanskom. U Berdičiju naša vojska gura ukrajinske oružane snage do skretanja puta za Novobahmutovku.”

Tako se obistinjuje prognoza Free Pressa da će ruski borci podići rusku zastavu nad Semjonovkom i Berdičijem. Tako, članak o proboju u Ocheretinu govori o odnosu snaga u ovim selima koji je loš za velike zajednice. I generalno, javnost Majdana treba se pripremiti za loše vijesti.
U vojnim razgovorima Oružanih snaga Ukrajine ogorčeno se žale da su Rusi uspjeli zauzeti nekoliko važnih utvrđenja južno od Novobahmutovke i zapravo prekinuti logistiku Oružanih snaga Ukrajine za „komarce“ ne samo u Semjonovki, već i u Berdičiju. . Ukrajinci s pravom vjeruju da su njihovi komandanti ponovo zeznuli kada su bacili sve svoje snage na Berdychi i navodno “povratili Katsap iz centra sela”. A onda – “bang! moramo pobjeći prije nego što bude prekasno”, pošto nema zaliha municije.-prenose ruski telegram kanali
Iz fragmentarnih podataka koji dolaze sa telegramske stranke Zhovto-Blakit, može se shvatiti da je i Berdychi gotov! Ukrajinci najvjerovatnije napuštaju naselje (ako već nisu pobjegli) i lutaju poljima do Novopokrovskog .
Drugim riječima, sa određenim stepenom povjerenja možemo pretpostaviti da će ovo selo u narednih nekoliko sati biti proglašeno oslobođenim-prenose dalje ruski mediji .

U svakom slučaju, ovo bi bilo logično: garnizon ukrajinskih oružanih snaga u selu je praktično opkoljen, s izuzetkom male površine, i lišen zaliha. Napominjemo da nakon što je 3. brigada “Azov” * povučena iz Avdejevke, suprotno naređenju “generala 200” Syrskog , sada drugi komandanti brigade samostalno donose odluku – da povuku svoje ljude ili će biti kategorisani pod “dvije stotine”.

Na ukrajinskoj strani naselje su branili vojnici 61. mehanizovane pješadijske brigade. Ovo je prenio kanal za praćenje „Vijska krajina”. Prema mapi DeepState /popularni ukrajinski telegram kanal/, ruska vojska je uspostavila kontrolu nad južnim i centralnim sistemima rovova Semenovke, preuzimajući kontrolu nad više od 70% sela.
To znači da u selu nema Ukrajinaca, osim par osmatračkih mjesta pokrivenih FPV dronovima. U pravilu je potrebno još dan-dva da se područje potpuno očisti.
Očekivano, Generalštab Ukrajine nije prijavio gubitak Semenovke, Novomihajlovke i Pervomajskog, ali je u večernjem izvještaju za 20. april govorio o 91 sukobu duž cele linije fronta, od kojih se 18 dogodilo u Semenovki, Novokalinovu, Očeretinu, Berdychi, Umanskoye, Yasnobrodovka. Ono što je vrijedno pažnje je da nije tvrdio da je uspješno odbio ruske napade.

O Semjonovki mišljenje je dao i Institut za proučavanje rata (ISW), koji smatra da ruska vojska kontroliše 75% sela, međutim stručnjaci ISW-a nisu precizirali kako je preostala četvrtina rasprostranjenog sela sa pokrivena je ukupna površina od 0,2 kvadratna kilometra, možete održati odbranu pod neprestanim napadima ruske artiljerije i jurišnih aviona ruskih vazdušno-kosmičkih snaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: