20.7 C
Banja Luka

Rusi izgradili grad ispod zemlje na frontu u Hersonu

Izvještaji ruskog medija Izvestija sugerišu da su vojni operativci Oružanih snaga Rusije stvorili jedinstven, bezbjedan „podzemni grad“ na frontu u Hersonu.

Ovo izgrađeno stanište je prvenstveno namijenjeno zaštiti ljudstva Dnjeparske trupe.

„Postavili smo razrađen podzemni objekat, a naša primarna briga je zaštita našeg osoblja od vazdušnih bombardovanja, gelera i helikopterskih raketa. Kao što možete da primjetite, svaki bunker u kojem je naše osoblje je ojačan aerodromskim pločama i dodatno ojačan gomilama zemlje“, detaljno je naveo oficir iz Dnjeparskog puka.

On je predstavljen kodnim imenom Lis, a njegovu izjavu je podijelila Izvestija. Prema riječima ovog oficira, primarni cilj je obezbjeđivanje bezbjednosti i dobrobiti ljudstva kako bi mogli da izvršavaju svoje borbene zadatke.

Ovaj posebno dizajnirani „grad“ obuhvata stambene prostore, prostore za jelo, objekat za vježbanje i druge osnovne sadržaje kao što su kupatila i frizerski salon. Kuhinja može da primi do 75 ljudi, dok svaki stambeni prostor može udobno da primi šest do osam osoba, zajedno sa grijanjem, strujom i centralizovanim sistemom obavještavanja.

Kada je govorio o obrocima, glavni kuvar puka je spomenuo: „Obično počinjemo sa krepkom supom od graška nakon čega slijedi meso iz konzerve zajedno sa kašom od heljde za glavno jelo. Naši planovi obroka striktno prate standardne rasporede. Često je testenina omiljeno jelo, dok je boršč omiljeno predjelo među mnogima.“

Štaviše, Lis, aktivni borac, otkrio je da je njihova teretana potpuno opremljena za vježbanje, da se može pohvaliti osnovnim stvarima kao što su tegovi, bučice i vreće za udaranje.

On je napomenuo da su među pripadnicima koji učestvuju u ovoj specijalnoj operaciji bivši instruktori fizičkog vaspitanja ili treneri iz civilnog života, koji sada služe svojim saborcima tako što ih upućuju na pravilan način vježbanja, prenosi Bulgerian militari.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here