Naslovna Najnovije RUSI OBJAVILI: Koristimo novi sistem, znamo u realnom vremenu gde su Ukrajinci

RUSI OBJAVILI: Koristimo novi sistem, znamo u realnom vremenu gde su Ukrajinci

0

Ruska vojska počela je u Ukrajini koristiti novi izviđački sistem na bombarderu Su-34, piše ruska agencija RIA Novosti, pozivajući se na neimenovane izvore.

– U sklopu specijalne operacije, ruske vazduhoplovne snage počele su koristiti nove izviđačke sisteme na bombarderima Su-34, koji omogućuju određivanje s visokom preciznošću koordinata i drugih parametara neprijateljskih ciljeva, posebno vazdušnih odbrambenih položaja i ukrajinskih radarskih stanica – rekao je izvor.

Novi izviđački sistem “omogućuje prijenos informacija o neprijateljskim vojnim objektima kopnenim snagama putem automatskih komunikacijskih kanala gotovo u stvarnom vremenu”, rekao je.

Univerzalne izviđačke sisteme izradio je Istraživački institut Kulon, koji je deo državnog holdinga Ruselectronics, kao deo razvojnog rada koji uključuje proširenje borbenih sposobnosti bombardera Su-34.

Bombarder Su-34 dizajniran je za uništavanje kopnenih, površinskih i vazdušnih ciljeva nezavisno vremenskim prilikama i dobu dana. Vazduhoplov ima posadu od dva člana i može nositi do 8 tona oružja.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube