Naslovna Najnovije RUSI POČELI DA KORISTE „NEVIDLJIVO“ ORUŽJE Britanci upozorili: Uništava gradove za nekoliko...

RUSI POČELI DA KORISTE „NEVIDLJIVO“ ORUŽJE Britanci upozorili: Uništava gradove za nekoliko minuta!

0

Britanski list „San“ objavio je vest da su ruske snage počela da koriste novo oružje koje prema rečima profesora na Univerzitetu u Šefildu može da uništi gradove za nekoliko minuta.

Ruski tenkovi T-14 Armata poslati u zonu specijalnih vojnih operacija opremljeni su naprednim naoružanjem i mogu biti nevidljivi za neprijatelja, piše Tarik Tahir u članku za britanski „San“.

Rusi su razvili specijalnu maskirnu prevlaku za T-14 pod nazivom „Mantija“, koja apsorbuje radarske talase, odbijajući ih i raspršujući ih u isto vreme“, navodi se u publikaciji.

Pored toga, prema rečima autora, tenkovi su dobili rešetkasti oklop, koji pruža zaštitu od visokopreciznog protivtenkovskog oružja, uključujući ručne protivtenkovske bacače granata. Takođe imaju potpuno autonomnu kupolu koja se može rotirati za 360 stepeni velikom brzinom.

Noel Šarki, profesor veštačke inteligencije i robotike na Univerzitetu u Šefildu, rekao je za publikaciju da vatrena moć tenka može da uništi gradove za nekoliko minuta.

Ranije obavešten izvor rekao je za RIA Novosti da su Oružane snage Rusije počele da koriste tenkove T-14 Armata u zoni specijalne vojne operacije. On je pojasnio da su vozila dobila dodatnu bočnu zaštitu od protivoklopne municije.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube