Naslovna Rusija Rusi pokrenuli masovne napade

Rusi pokrenuli masovne napade

0

Oružane snage Rusije 10. februara su izvele masovni napad raketama i dronovima na ukrajinske energetske objekte, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi Sputnjik.

Kako je precizirano, visoko preciznim oružjem dugog dometa vazdušnog, morskog i kopnenog baziranja, kao i bespilotnim letjelicama izveden je napad na kritične objekte ukrajinskog energetskog sistema koji obezbjeđuju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa i transportnog sistema Ukrajine.

Ističe se da su ciljevi masovnog napada ostvareni i da su svi planirani objekti pogođeni. Obustavljen je rad preduzeća ukrajinske odbrambene industrije koja zahtjevaju veliku potrošnju energije. Takođe je blokirana isporuka stranog oružja, municije i rezervi željeznicom u područja borbi, saopštio je ruski vojni resor.

U pravcu Kupjanska ruske snage su likvidirale do 40 ukrajinskih vojnika kao i skladište artiljerijske municije ukrajinske vojske. U pravcu Krasnog Limana za dan je likvidirano do 120 ukrajinskih vojnika, borbeno vozilo pješadije i četiri oklopna vozila. U pravcu Južno-Donjeck ukrajinske snage su u proteklom danu izgubile preko 95 vojnika, četiri tenka, artiljerijski sistem M109 „paladin“ američke proizvodnje.

U pravcu Donjecka likvidirano je preko 140 ukrajinskih vojnika, dvije haubice M777 američke proizvodnje, kao i samohodna haubica „krab“ poljske proizvodnje. U području naseljenog mjesta Novi Bug u Nikolajevskoj oblasti uništen je radar za navođenje protivvazdušnog raketnog sistema S-300. Ruski sistemi PVO za dan su oborili preko 19 ukrajinskih bespilotnih letjelica u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, kao i pet projektila ispaljenih iz sistema „hajmars“.

nezavisne

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: