22.7 C
Banja Luka

RUSI RAZBILI LINIJU KOD AVDEJEVKE: Napravljen prodor jedan kilometar – pojačani napadi u više pravaca

Ruske snage su napravile značajan pomak u borbama oko Avdejevke, javljaju ruski vojni korespondenti pozivajući se i na ukrajinske izvore, prenela je RusVesna.
Ruske jedinice su prodrle liniju fronta skoro više od 1 km, prešle autoput N-20 i ušle u šumske plantaže u blizini Donjecke filterske stanice (DFS).

Ukrajinski vojni analitičari po ceo dan vrište o uspehu naših trupa, piše RusVesna i navodi citate ukrajinskih izvora:

► „Rusi su uspeli da uđu na naše položaje u šumi severno od filtracione stanice, napredujući i do kilometar u dubinu naše odbrane“,

► „Oružane snage Ukrajine pokušavaju da zaustave napredovanje Rusa, ali one, uprkos svemu, nastavljaju da vrše pritisak.

► Na severnom boku Avdejevke ruske trupe pritiskaju u rejonu Stepovoje i sa teritorije stanice Ivuška u pravcu ulice Stepovaja i Peršotravneva.

► Borbe takođe ne prestaju na južnom krilu Avdijevke.

► Ruske trupe su intenzivirale jurišne operacije na području Pervomajskog i Nevelskog, Tonjenjskog i Severnog.

► Generalštab Oružanih snaga Ukrajine u večernjem izveštaju izveštava da je ruska vojska, uz podršku avijacije, tokom dana izvela 31 napad: 21 u oblastima Novobahmutovke, Stepovoja, Avdejevke i još 10 napada kod Tonenkija, Severni, Pervomajski i Nevelski pokušavaju da probiju odbranu Oružanih snaga Ukrajine.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here