Naslovna Najnovije Rusi spriječili pet ukrajinskih pokušaja iskrcavanja na lijevu obalu Dnjepra

Rusi spriječili pet ukrajinskih pokušaja iskrcavanja na lijevu obalu Dnjepra

0

Ruske snage su u poslednje tri nedelje na hersonskom pravcu spriječile pet pokušaja ukrajinskih oružanih snaga da se iskrcaju na lijevu obalu Dnjepra.

Kako navodi rusko ministarstvo odbrane u današnjem saopštenju „usled borbi, dnevni gubici neprijatelja iznosili su do 130 poginulih i ranjenih vojnih lica, kao i tri vozila.

U saopštenju se takođe precizira da su tokom kontrabaterijske borbe pogođeni „artiljerijski sistem M777 američke proizvodnje, haubica D-20 i tri topa D-30.“

Vojni analitičar Vladislav Šurigin, prošle nedelje je izjavio da su izvještaji ukrajinske komande kako su njihove snage navodno već na lijevoj obali Dnjepra napravljene za propagandu, da se stvori nekakav privid da Ukrajina i dalje održava inicijativu u zoni ratnih dejstava.

U stvarnosti, kako tvrdi Šurigin, ukrajinske oružane snage ne mogu više da napada ili preduzmu bilo kakvu akciju osim da se brane.

Sve njihove pokušaje da pređu Dnjepar ruska vojska uspješno zaustavlja.

Ministarstvo odbrane Rusije je nešto ranije, 22. oktobra, takođe izvijestilo da je u pravcu Hersona ruska vojska zaustavila pokušaje ukrajinskih oružanih snaga da pređu Dnjepar.

Ruski obavještajci su 21. oktobra izvršili raciju na desnoj obali Dnjepra i uništili osmatračnicu ukrajinskih oružanih snaga. Kako se navodi u saopštenju „neprijateljsko osoblje je eliminisano, a naoružanje i komunikaciona oprema su oštećeni“.

(Politika)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: