Naslovna Rusija Rusija bira?

Rusija bira?

0

Rat u Ukrajini može biti završen tek kada ciljevi Moskve budu postignuti pregovorima ili vojnim putem.

To je izjavio stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja, prenosi TAS S.

„Mogućnost za okončanje specijalne vojne operacije u Ukrajini pojaviće se tek kada Kijev prestane da predstavlja pretnju Rusiji i da diskriminiše Ukrajince koji govore ruski. Ako se ovaj rezultat može postići pregovorima, spremni smo za takav scenario. U suprotnom, naši zadaci biće ostvareni vojnim sredstvima“, rekao je Nebenzja u petak na sjednici Savjeta bezbjednosti UN o Ukrajini.

On je naglasio da „do sada ni kijevski režim ni njegovi zapadni sponzori nisu izvukli prave zaključke iz ukrajinske katastrofe“.

Ruski diplomata je naveo da je „sve moglo da se završi drugačije za Ukrajinu, da je Kijev primjenio sporazume iz Minska koji su potvrđeni rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN“.
„Međutim, to nikada nije bio plan ni za ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, njegove prethodnike, a ni za Francusku i Njemačku kao garante Minska, po saznanjima od kancelarke Merkel i predsjednika Olanda“, kazao je Nebenzja.
On je kazao da je, prema saznanjima Moskve, proces iz Minska služio samo kao „dimna zavjesa iza koje je zapad tajno naoružavao Ukrajinu da bi je okrenuli protiv Rusije“, navodi TAS S.
Ranije je prvi zamjenik predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski najavio je da će 17. januara biti održan još jedan sastanak Savjeta bezbjednosti UN-a posvećen Ukrajini, koji je zatražila ruska vlada.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube