Naslovna Izdvajamo „Rusija će pobijediti bez obzira na 61 milijardu krvavih dolara američke pomoći...

„Rusija će pobijediti bez obzira na 61 milijardu krvavih dolara američke pomoći Kijevu“

0

Bez obzira na 61 milijardu krvavih dolara, Rusija će pobijediti, poručio je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev nakon što je Predstavnički dom američkog Kongresa podržao nacrt zakona o pomoći Ukrajini.

On je rekao da je to bilo glasanje za maksimalno uvećanje broja žrtava tog rata.

– Rusija će pobijediti, bez obzira na 61 milijardu krvavih dolara koji će uglavnom usisati nezasiti vojno-industrijski kompleks Amerike. Snaga i istina su na našoj strani – rekao je on.

Portporol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova napisala je na Telegramu da je odluka SAD da izdvoje pomoć za Ukrajinu, Izrael i Tajvan korak ka produbljivanju kriza, a kada je riječ o Kijevu – direktno sponzorisanje terorističke aktivnosti.

– Vojna pomoć kijevskom režimu je direktno sponzorisanje terorističke aktivnosti, Tajvanu – miješanje u unutrašnja pitanja Kine, a Izraelu – direktan put ka eskalaciji situacije u regionu bez presedana – rekla je Zaharova.

Predstavnički dom američkog Kongresa je prethodno usvojio niz nacrta zakona – o konfiskovanju ruskih aktiva, vojnoj pomoći Kijevu od 61 milijarde dolara, pomoći Izraelu i saveznicima u Indo-pacifičkom regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: