Naslovna Najnovije RUSIJA IMA NAJSMRTONOSNIJE ORUŽJE U ISTORIJI SVJETA: Putinov monstrum KNJAZ VLADIMIR može...

RUSIJA IMA NAJSMRTONOSNIJE ORUŽJE U ISTORIJI SVJETA: Putinov monstrum KNJAZ VLADIMIR može da RAZARA GRADOVE UDALJENE 9.300 KM

0

Ovo smrtonosno oružje, verovatno najsmrtonosnije u istoriji, moći će da razara cele gradove na udaljenosti od čak 9.300 kilometara. Ime podmornice je Knjaz Vladimir, i ona će moći da ispali i do 20 nuklearnih projektila istovremeno.

Biće nevidljiva za sve radare i imaće mogućnost zarona preko 400 metara u dubinu. Knjaz Vladimir je podmornica koja pripada klasi Borej II, odnosno Borei-A, a do 2025.

Rusija će ih napraviti osam, dok će ovakvih poput Knjaza Vladimira biti dve. Podmornice će moći da nose i do 200 bojevih glava, svaka snage između 100 i 150 kilotona, odnosno deset puta jače od bombe koja je pala na Hirošimu.

Gradnja podmornica počela je u leto 2012. godine, a kada bude gotova biće to najnaprednija nuklearna podmornica ikad napravljena. Borei-A ima naprednu akustiku i stvara puno tiši šum motora. Biće naoružan projektilima Bulava RSM-56.FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE RUSKE FEDERACIJE

Američki rival, podmornica klase Ohajo, ima veći kapacitet naoružanja, ali domet njegovih projektila je 7.800 kilometara i mogućnost zarona mu nije tako velika.

Knyaz Vladimir - Exploring the submarine considered "the most dangerous in the world"

(Izvor: Express)