Naslovna Najnovije RUSIJA KORAK ISPRED SVIH! PUTIN PORUČUJE: Naše oružje neće imati konkurenciju u...

RUSIJA KORAK ISPRED SVIH! PUTIN PORUČUJE: Naše oružje neće imati konkurenciju u svijetu!

Ruska vojska i mornarica aktivno se modernizuju i dobijaju naoružanje i tehniku najnovije generacije, a udio savremenog naoružanja u strateškim nuklearnim snagama Rusije premašuje 80 odsto, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na otvaranju Međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija 2021“.

-Na primjer, udio savremenog naoružanja u strateškim nuklearnim snagama već premašuje 80 odsto, što je više nego u drugim nuklearnim zemljama svijeta, precizirao je Putin.

Prema njegovim riječima, veliki broj ruskog naoružanja nema analoge u svetu po svojim taktičkim i tehničkim karakteristikama, „a prema nekim modelima, može se čvrsto reći ─ neće ga imati još dugo“.

-Ruski vojno-industrijski kompleks i Oružane snage razvijamo na novoj tehnološkoj osnovi, na osnovu dostignuća naše nauke i fundamentalnih istraživačkih programa. Stoga će se na forumu značajna pažnja posvetiti oblastima kao što su upotreba vještačke inteligencije i robotike u trupama i najnoviji komunikacioni i kontrolni sistemi, istakao je on.

Kako je naveo, upravo je u ovim oblastima budućnost oružanih snaga vodećih zemalja svijeta, uključujući i Rusiju.

Ruski lider je istakao da Rusija ima šta da ponudi saveznicima i partnerima u oblasti odbrambene industrije.

-Vodeći ruski stručnjaci i naše strane kolege iz skoro sto zemalja svijeta mogu da se upoznaju sa najnovijim dešavanjima u odbrambenoj industriji i razgovaraju o perspektivama za produbljivanje vojno-tehničkih veza, kao i pitanjima saradnje u oblasti odbrane država i obezbeđivanja njihovih nacionalnih interesa. Rusija ima čime da se ponosi i šta da ponudi svojim saveznicima i partnerima-zaključio je Putin.

Forum „Armija 2021“ će trajati od 22. do 28. avgusta u izložbenom centru „Patriot“, na aerodromu „Kubinka“ i poligonu „Alabino“.

(Sputnjik)