Naslovna Rusija Rusija lansirala u orbitu dva vojna satelita sa tajnom misijom,ukupno tri u...

Rusija lansirala u orbitu dva vojna satelita sa tajnom misijom,ukupno tri u ovoj sedmici

0

Vazdušno-kosmičke snage Rusije lansirale su raketu-nosač „Sojuz-2.1v“ sa vojnim satelitima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Naš mladi oftamolog je vođa tima koji je otkrio uspješnu formulu za poboljšanje vida. Evo i na koji način…
„U interesu Ministarstva odbrane Rusije, sa kosmodroma Pleseck u Arhangelskoj oblasti lansirana je raketa-nosač lake klase ‘Sojuz-2.1v’ sa svemirskim aparatima“, navodi se u saopštenju ruskog vojnog resora.
„Sojuz“ je poletIo sinoć oko 22.20 časova po moskovskom vremenu. Svemirski aparat je ušao u ciljanu orbitu u predviđeno vrIJeme, a lansiranje je prošlo u skladu sa planom.

Sateliti će dJelovati u interesu ruskog Ministarstva odbrane, a njihovi ciljevi i zadaci su povJerljivi, navodi televizija „Zvezda“.
Svemirski aparati su dobili oznake „Kosmos 2561“ i „Kosmos 2562“.

Samo par dana ranije 16.oktobra raketa-nosač „Angara 1.2“ izvela je u orbitu satelit „Kosmos 2560“ vojne namijene, saopšteno je novinarima u Ministarstvu odbrane Rusije.

„Kosmički uređaj ‘Kosmos 2560’, koji su lansirale borbene jedinice Vazduhoplovno-kosmičkih snaga Rusije s Državnog istraživačkog aerodroma Pleseck, izveden je u orbitu u predviđeno vrijeme i prate ga kopnena sredstva Ministarstva odbrane Rusije“, rečeno je novinarima.

Satelit „Kosmos 2560“ unijet je u katalog kosmičkih objekata.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube