Naslovna Najnovije Rusija objavila snimak paljbe na britanski brod koji je plovio “krimskim vodama”...

Rusija objavila snimak paljbe na britanski brod koji je plovio “krimskim vodama” (VIDEO)

Rusija je juče saopštila da je ispaljivala hice upozorenja i bacala bombe prema britanskom razaraču HMS Defender koji je plovio “krimskim vodama” dok je Britansko ministarstvo odbrane negiralo ove tvrdnje. Međutim, Rusi su objavili i videosnimak incidenta.

Informaciju o “sukobu” su prvo objavili Rusi. Nakon toga Britanci pretpostavljaju da su Rusi samo izvodili topovsku vježbu u Crnom moru, a da su prije toga uputili hice upozorenja kako bi cijelu pomorsku zajednicu obavijestili da sprovode te aktivnosti.

Ruski patrolni brod je, kako tvrde Rusi, prvo ispalio dva hica prema britanskom razaraču, a nakon toga je borbeni avion tipa Su24m bacio četiri visokoeksplozivne bombe u more ispred britanskog razarača.

Ovo se događalo u blizini rta Fiolent na jugu Krima koji je Rusija anektirala 2014. godine što su zapadne zemlje osudile jer se poluostrvo još uvijek smatra ukrajinskim teritorijem.

Na informaciju Ministarstva odbrane Rusije o paljbi na britanski brod, Ukrajinci su reagovali kazavši da je u pitanju “agresivna i provokativna politika”.

Srpskainfo.com (Foto: youtube/screenshot)