Naslovna Najnovije Rusija predala UN dokaze o ukrajinskoj „prljavoj bombi“!

Rusija predala UN dokaze o ukrajinskoj „prljavoj bombi“!

0

Rusija je predala svim zainteresovanim stranama dokaze da Kijev priprema provokaciju, koristeći „prljavu bombu“, saopštio je Dmitrij Poljanski, prvi zamjenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN.

„Podijelili smo informacije sa našim kolegama koji imaju potrebnu dozvoli. Rekao bih da su oni koji su željeli da razumiju realnost prijetnje dobili priliku“, rekao je on posle zatvorenog sastanka Savjeta bezbjednosti na kojem je bilo pokrenuto pitanje „prljave bombe“.

Poljanski je istakao da postoji velika opasnost da Kijev upotrijebi „prljavu bombu“. Ukrajina ima mogućnosti da je napravi i razlog da je upotrijebi.
Prema njegovim riječima, režim Zelenskog nastoji da uvuče NATO u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, što je veoma opasno, ali korisno za režim Zelenskog.
U vodećim krugovima u Kijevu počeo je metež zbog ruskih podataka o „prljavoj bombi“, postoje signali da postoje pokušaji da se „zatvori“ ovaj program, zaključio je Poljanski.
Stalna misija Rusije pri UN saopštila je da je za 27. oktobar zatražila sastanak Savjeta bezbjednosti o biolaboratorijama u Ukrajini, dok će 26. oktobra biti sjednica o upotrebi dronova.

 

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube