Naslovna Svijet Rusija upozorava SAD: Prestanite da naoružavate Prištinu

Rusija upozorava SAD: Prestanite da naoružavate Prištinu

Kosovo and U.S. flags decorate the main square in Pristina, Kosovo, on Feb. 17, on the 10th anniversary of the country's independence from Serbia.

SAD bi trebalo da poštuju rezoluciju 1244 Saveta bezbjednosti UN i da se suzdrže od politike dodatnog naoružavanja Prištine, saopštila je ambasada Ruske Federacije u Vašingtonu.

“Pozivamo SAD da strogo poštuju rezoluciju 1244 i odustanu od politike pumpanja Prištine vojnom opremom i naoružanjem“, navodi se u poruci objavljenoj na Tviteru ruske ambasade.

​Ambasada takođe navodi i da takvi provokativni koraci potkopavaju napore za rješavanje kosovskog pitanja i povećavaju međuetničke i međukonfesionalne tenzije.

Podsjetimo, Amerika je prije nekoliko dana donirala kosovskim bezbjednosnim snagama nova oklopna vozila M-1117, poznata i pod nazivom „gardijan“.

Vijest o donaciji oklopnih vozila objavilo je Ministarstvo odbrane u Prištini, a resorni ministar Armend Mehaj obišao je kasarnu u Uroševcu, da bi se, kako je saopšteno, informisao o toj donaciji.