30.7 C
Banja Luka

„Rusiji preti ozbiljna opasnost“! Biće raskomadana?

Ministar odbrane Rusije, general armije Sergej Šojgu, čestitao je ruskim vojnicima Dan zaštitnika Otadžbine.

On je naveo da zemlji danas prijeti ozbiljna opasnost od kolektivnog Zapada.

Prema njegovim riječima, danas oružane snage služe kao garancija nacionalne bezbjednosti i stabilnog razvoja Rusije.

„Naši vojnici i oficiri štite ono za šta su se borili naši djedovi i pradjedovi. Za njih su najviši smisao života uvjek bili blagostanje i bezbjednost domovine. I za nas, njihove nasljednike, predanost otadžbini predstavlja glavnu vrijednost, pouzdana podrška nezavisnosti Rusije“, izjavio je Šojgu tokom svečanosti u Centralnom akademskom teatru Ruske armije, posvećene Danu zaštitnika otadžbine.

Šojgu je naveo da su junaštvo i hrabrost vojnika, kao i moć i slava ruskog oružja uvek bili neodvojivi deo veličine zemlje. Pobede ruskog vojnika, kako je rekao ministar, uvek su bile upisane u istoriju zemlje, a podvig naroda u Velikom otadžbinskom ratu nikada neće biti zaboravljen.
„Danas nam ponovo preti ozbiljna opasnost. Koristeći Ukrajinu, kolektivni Zapad teži tome da raskomada Rusiju, da joj oduzme nezavisnost. Ti pokušaji su osuđeni na propast“, rekao je Šojgu.
Ruski vojni ministar je, takođe, zahvalio svima koji se sada nalaze na prvoj liniji fronta.
„Iskreno zahvaljujem onima koji se nalaze na prvoj liniji fronta, koji riješavaju složene zadatke borbenih dejstava i rizikujući živote ispunjavaju svoju vojničku dužnost“, rekao je Šojgu i posebno zahvalio oficirima i personalu vojno-medicinskih odreda i organizacija.
NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here