30.7 C
Banja Luka

RUSKA AVIJACIJA PRIMENILA DOKTRINU ŠOKA: Kombinovani udar širom Ukrajine! Rakete opet letele preko Moldavije? NAD KIJEVOM GUST DIM

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su prekid uzbunu nešto pre sedam po srednjeevropskom vremenu, sa čime je okončan kako ukrajinski izvori smataju najveći raketni napad na Ukrajinu od početka rata i napad na infrastrukturu strateške važnosti u poslednjih pet meseci.

Napad je počeo rano ujutro u 4 sata po moskovskom vremenu kada su se sirene za vazdnušnu opasnost oglasile u čitavoj Ukrajini. Nad većim mestima prvo su se pojavili svetleći baloni koji su lebedeli, da bi posle par trenutka usledio masovni napad dronovima kamikazama, koji su parali nebo.

Unbrzo paraleno sa tim nad Kaspijskim jezerom 15 strateških bombardera Tu95MS sa kojih se lansiraju krstareće rakete H-101 i H-555, 7 bombardera dugog doleta TU -22M3 koji su dejstvovali sa teritorije Rusije i Belorusije naoružanih sa krstarećim raketama H-22 koje imaju bojevu glavu tešku 950 kg.

Sa mora napad je izvršen sa tri raketne fregate koje su lansirale krstareće rakete kalibar.

Prema još nepotvrđenim informacijama, krstareće rakete koje su lansirane sa Crnog mora preleteli su vazdušni prostor Moldavije. Vlasti u Kišinjevu se još nisu oglasile na ovu tvrdnju.

Kada su počeli prvi napadi usledili su i nestanci struje: Prve eksplozije us pogodile sledeće oblasti pod kontrolom Kijeva: Odeska, Nikolajevska, Dnjepropetrovska, Žitomirska, Harkovska, Vinicka, Lavovska, Zaporoška, Kijevska, Ivanovo -Frankovska, Ternopoljska, Poltavska, Heljmnicka, Volinska, Černigovska, Kirovgorodska, i Sumska oblast.

Hitna isključenja struje naređena su u: Harkovskoj, Odeskoj, Lavovskoj i Dnejpropetrovskoj oblasti.

U Kijevu meta napada bila je navodno termoeketlrana broj 5 jer se iz tog pravca nad gradom vije gust crni dim.

Za sada nije precizirano koliki je broj raketa i dronova kamikaza lansirala ruska avijacija i mornarica.

Kurir.rs/A.Mlakar

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here