Naslovna Najnovije Ruska vozila za podršku tenkovima Terminator primećena u okrugu Severodonjeck

Ruska vozila za podršku tenkovima Terminator primećena u okrugu Severodonjeck

0

Ruska borbena vozila za podršku tenkovima (BMPT) „Terminator“ primećena su u blizini grada Severodonjecka, u oblasti Luganska, gde su savezničke snage Rusije i LNR ušle u predgrađe grada i bore se u urbanim sredinama.

Video sa „Terminatorima“ pojavio se na nekoliko Telegram kanala odjednom i brzo je postao viralan na webu.

Kako je objašnjeno, kolona ruskih oklopnih vozila, u kojoj je bilo nekoliko BMPT „Terminatora“ koje je snimio lokalni stanovnik u oblasti Severodonjecka.

Naselje kroz koje su prošla oklopna vozila nije imenovano.

Napominje se da se video pojavio na webu danas, 15. maja, u nedjelju. Dakle, možemo konstatovati da je video svjež.

BMPT „Terminator“ primećen u blizini Severodonjecka – stoji u opisu videa. Podsjetimo, ispitivanja BPMT-a „Terminator“ su obavljena na bazi 90. divizije Centralnog vojnog okruga u Čeljabinskoj oblasti.

Krajem prošle godine javljeno je da je u sastavu tenkovskog puka divizije formirana prva puna četa BMPT-a, a planirano je da se druga formira do ljeta ove godine.

Prva serija od osam BMPT „Terminatora“ ušla je u diviziju krajem novembra 2020. Ako jedinice grupe „O“ – „Hrabri“ djeluju na području Severodonjecka, onda se može pretpostaviti da su podaci BMPT prebačeni sa Urala za testiranje u urbanim bitkama, tj. pod uslovima za koje su stvoreni.

Sada su savezničke snage stigle do predgrađa grada, počevši da se kreću prema unutrašnjosti. Osnovu grupe „O“ čine jedinice Centralnog vojnog okruga.

BMPT „Terminator“ je napravljen na šasiji T-72. Vozilo je naoružano sa dva automatska topa 2A42 kalibra 30 mm, mitraljezom PKT kalibra 7,62 mm i četiri lansirne rampe za vođene rakete porodice 9M120 (kompleks Ataka).