Naslovna Rusija Ruske snage uništile ukrajinski „hajmars“ iz koga je pucano na vojnu bazu...

Ruske snage uništile ukrajinski „hajmars“ iz koga je pucano na vojnu bazu u Makejevki

0

Ruske snage uništile su uzvratnom vatrom lanser višecjevnog raketnog sistema „hajmars“, iz kojeg su ukrajinske trupe 1. januara gađale Makejevku, izjavio je prvi zamjenik načelnika Glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Sergej Sevrjukov.

On je dodao da su u raketnim i vazdušnim napadima na koncentrisanje vojne tehnike u zoni željezničke stanice Družkovka u Donjeckoj Narodnoj Republici uništena još četiri lansera višecjevnih raketnih sistema „hajmars“, četiri borbena vozila za raketne sisteme RM-70 „vampir“, više od 800 raketa za njih, osam automobila, kao i više od 200 ukrajinskih neonacista i stranih plaćenika, rekao je Sevrjukov.

General je istakao da će oni koji su dozvolili napad na privremenu bazu biti kažnjeni.

Komanda je odmah nakon tragedije preduzela sve raspoložive mjere za spasavanje nastradalih. Porodicama poginulih i ranjenih biće pružena sva neophodna pomoć.

Ukrajinska artiljerija je 1. januara u 00.01 po moskovskom vremenu ispalila šest raketa „hajmars“ na privremenu bazu jedne od ruskih vojnih jedinica u oblasti Makejevke. Dve rakete je presrela PVO. Četiri rakete sa visokoeksplozivnom bojevom glavom pogodile su zgradu u kojoj su bili stacionirani ruski vojnici. Broj poginulih porastao je na 89. Među poginulima je i zamjenik komandanta puka potpukovnik Bačurin.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube