Naslovna Najnovije Ruski „Uragani” uništili kamufliranu opremu Oružanih snaga Ukrajine

Ruski „Uragani” uništili kamufliranu opremu Oružanih snaga Ukrajine

0

Višestruki raketni sistemi „Uragan“ ruske vojske na ciljanju sa drona „Orlan“ uništili su maskirnu opremu ukrajinskih trupa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Agencija je objavila snimak na kome se vidi lansiranje Orlana iz mehaničkog katapulta, razmještanje i priprema Harikena za paljbu. Zatim se prikazuje salva MLRS-a i snimak sa drona koji luta iznad mete, koji pokazuje udar raketa na ukrajinske položaje.

Višestruki raketni sistemi „Uragan“ ruske vojske na ciljanju sa drona „Orlan“ uništili su maskirnu opremu ukrajinskih trupa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Agencija je objavila snimak na kome se vidi lansiranje Orlana iz mehaničkog katapulta, razmještanje i priprema Harikena za paljbu. Zatim se prikazuje salva MLRS-a i snimak sa drona koji luta iznad mete, koji pokazuje udar raketa na ukrajinske položaje. Kako su naveli u Ministarstvu odbrane, baterija višecjevnih raketnih sistema kalibra 220 mm dobila je od operatera bespilotnih letjelica Orlan-10 koordinate izviđanih utvrđenih položaja Oružanih snaga Ukrajine. „Po prijemu ciljeva, baterija je napredovala na vatrenu poziciju i udarila u kamuflirana oklopna vozila i uporište neprijatelja, koje su izviđale bespilotne letjelice Orlan-10“, saopštio je vojni resor. Usled udara uništena su oklopna vozila, ljudstvo i vatrena sredstva za uništavanje ukrajinskih jedinica. Nakon obavljenog zadatka, posade su promijenile vatrene pozicije i ponovo napunile Harikene.

Kako su naveli u Ministarstvu odbrane, baterija višecjevnih raketnih sistema kalibra 220 mm dobila je od operatera bespilotnih letjelica Orlan-10 koordinate izviđanih utvrđenih položaja Oružanih snaga Ukrajine.„Po prijemu ciljeva, baterija je napredovala na vatrenu poziciju i udarila u kamuflirana oklopna vozila i uporište neprijatelja, koje su izviđale bespilotne letjelice Orlan-10“, saopštio je vojni resor.Usled udara uništena su oklopna vozila, ljudstvo i vatrena sredstva za uništavanje ukrajinskih jedinica. Nakon obavljenog zadatka, posade su promijenile vatrene pozicije i ponovo napunile Harikene.