Naslovna Najnovije Ruskoj armiji dolazi pojačanje! KADIROV ŠALJE NAJBOLJE NAORUŽAN BATALJON!

Ruskoj armiji dolazi pojačanje! KADIROV ŠALJE NAJBOLJE NAORUŽAN BATALJON!

0
Iz Moskve svakodnevno saopštavaju da ruska avijacija i raketne jedinice pogađaju kasarne u kojima se nalaze plaćenici. Da dolazak u Ukrajinu plaćenicima nije ni izlet, a ni „safari“, svedoče kazivanja onih koji su uspeli da pobegnu i vrate se u zemlje odakle su došli.

Dok se Zelenski plaši napada iz Belorusije, ruske snage u Ukrajini stalno dobijaju pojačanja. Uskoro će stići pojačanje od 2.000 Čečena. Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov je izjavio da u njegovoj republici vlada veliko interesovanje mladih za dobrovoljni odlazak u rat u Ukrajini.

“Kod nas vlada veliko patriotsko raspoloženje stanovništva. Uskoro ćemo formirati četiri bataljona u kojima će biti samo građani Čečenije. Ta četiri bataljona će se zvati Sever-Ahmat, zatim Jug-Ahmat, pa Zapad-Ahmat i Istok-Ahmat. Oni će biti u sastavu jedinica Ministarstva policije Ruske federacije”, kaže Kadirov.

U bataljonima se nalazi do 500 ljudi i Čečenija je u Ukrajini već u nekoliko navrata slala svoje specijalce. Sredinom marta iz Čečenije je stiglo u Ukrajinu 1.000 dobrovoljaca, zatim početkom aprila još hiljadu, a u maju 600. Svi oni su prošli obuku borbe u gradskim uslovima. Zbog toga su Čečeni i drugi dobrovoljci sa Kavkaza u prvim redovima osvajanja gradova na Istoku Ukrajine.

Izvor: Novosti onlajn

BONUS VIDEO

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: