Naslovna Izdvajamo Sa 2,1 promila usmrtio policajca, pa ga Dodik pomilovao: Trivunoviću zatvorska kazna...

Sa 2,1 promila usmrtio policajca, pa ga Dodik pomilovao: Trivunoviću zatvorska kazna zamijenjena uslovnom osudom (FOTO)

0

Branko Trivunović (52) iz Glamoča, a koji je bio osuđen zato što je mrtav pijan učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo policajac Stevo Babić (47), pomilovan je od strane predsjednika Republike Srpske Milorad Dodika, saznaje Srpskainfo.

Trivunović je bio osuđen na zatvorsku kaznu zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 2019. godine, ali je pomilovanjem koje je dobio od predsjednika Republike Srpske ta kazna zamijenjena za uslovnu osudu.

Odluka o pomilovanju Trivunovića objavljena je u srijedu u Službenom glasniku Republike Srpske.

– Imenovanom se daje pomilovanje – izrečena kazna zamjenjuje se uslovnom osudom – navedeno je u Službenom glasniku.

Dalje piše da ova odluka stupa na snagu sa danom donošenja.

Branko Trifunović je sredinom septembra 2020. godine osuđen u Okružnom sudu u Banjaluci na dvije godine zatvora zato što je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Babić.

FOTO: SRPSKAINFO
FOTO: SRPSKAINFO

Osim zatvorske kazne, iz Suda je tada saopšteno da mu je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom “C” kategorije u trajanju od godine.

– Mjera će se računati od dana pravosnažnosti presude, a vrijeme provedeno u zatvoru ne uračunava se u vrijeme trajanja zabrane – saopšteno je tada iz Okružnog suda u Banjaluci.

Prema presudi, nesreća se desila 21. jula 2019. godine u mjestu Strojice kod Šipova.

Trivunović je tada, vozeći pijan sa 2,1 promila alkohola u krvi, izbjegavajući stoku na putu udario u desnu bankinu, a zatim prešao u suprotnu traku i sudario se s “lend roverom” koji je vozio Mirko Kiza iz Mrkonjić Grada.

Trivunović je vozio nedozvoljenom brzinom od 83 kilometra na čas, a od siline udara Babić je zadobio teške povrede od kojih je preminuo, dok je Trivunović ispao iz vozila i preživi

Uviđaj na mjestu saobraćajne nesreće obavila je tada dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Sanja Guzina, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice Šipovo.

Tužilac je tada naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kao i vještačenja na rasvjetljavanju svih okolnosti saobraćajne nesreće, a naložena je tada i obdukcija tijela smrtno nastradalog Babića.

Obudkcija je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Prema pričama mještana koji živi u blizini mjesta nesreće, radi se o veoma opasnoj krivini gdje su se ranije događale teške saobraćajne nesreće.

– Radi se o veoma nepreglednoj krivini i par mjeseci prije ove nesreće dogodila se još jedna teška nesreća u kojoj je takođe jedna osoba poginula – ispričao je ranije za medije jedan od mještana.

INSITUCIJE DALE POZITIVNA MIŠLJENJA

U odluku o pomilovanju Branka Trivunovića navedeno je da su i druge institucije dale pozitivno mišljenje. – Mišljenje Okružnog suda u Banjaluci, koji je vodio prvostepeni krivični postupak, i Ministarstva pravde Republike Srpske su pozitivna – piše u Službenom glasniku. Odluku o pomilovanju potpisao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: