Naslovna Najnovije Šta imaju Dodik i Cvijanovićeva od imovine

Šta imaju Dodik i Cvijanovićeva od imovine

0

Pogledajte šta su od imovine Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine prilikom kandidovanja na proteklim Opštim izborima prijavili Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a i Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH. U njihovim imovinskim kartonima u koje je između ostalih uvid imao N1 evo šta su prijavili.

Evo šta je navedeno u imovinskim kartonima, u koje je, između ostalih, uvid imao N1, Milorada Dodika i Željke Cvijanović i njihovih članova porodice.

U periodu od novembra 2021. do novembra prošle godine Dodik je naveo primanja po osnovu plate u iznosu većem od 75 hiljada KM. Prema podacima koje je dostavio, Dodik je ostvario prihode i od naknade u iznosu većem od 400 KM, ali i od poljoprivrede u iznosu od 100 hiljada KM.

Njegova vila na Dedinju u Beogradu je godinama u fokusu javnosti, ali i pravosuđa, te je on naveo da je od izdavanja ostvario prihod od 49 hiljada KM i to od 21. marta do početka novembra 2022. godine. Dodik je prijavio ukupne prihode u iznosu većem od 220 hiljada KM.

Što se tiče drugih nekretnina, izuzev one u Beogradu, koju je Dodik procijenio na milion i 700 hiljada KM, on posjeduje i stan u Laktašima vrijednosti 80 hiljada KM, automobil Golf 8 vrijednosti 50 hiljada KM te dionice u Banji Laktaši vrijednosti 505 KM, a na računu Dodik je napisao da ima 1200 KM.

Sve zajedno, Dodik je naveo da mu je imovina u vrijednosti većoj od 2 miliona i 100 hiljada KM.

Takođe, Dodik je i kreditno zadužen te je naveo da mu je u Novoj banci preostalo da vrati nepunih 670 hiljada KM.

Snježana Dodik, prema podacima njenog supruga Milorada, ima prihode od koorporacije u okviru zajedničkog imanja u vrijednosti od 45 hiljada KM. Što se tiče imovine, Snježana posjeduje dva zemljišta vrijednosti 89 hiljada KM, poslovni prostor vrijedan 100 hiljada KM, automobil Peugeot 3008 vrijednosti 30 hiljada KM, te kao i suprug dionice Banje Laktaši vrijednosti 505 KM.

Sve ukupno imovina supruge Milorada Dodika vrijednosti je preko 219 hiljada KM dok rashodi nisu navedeni.

Njegovo dvoje djece, Igor i Gorica nisu navedeni u ovom imovinskom kartonu jer je Dodik naveo da ne žive sa njim.

Željka Cvijanović

Željka Cvijanović, članica Predsjedništva BiH, navela je da ima dvoje djece i supruga. Kao prihode Cvijanović je istakla da je tokom 2021. godine po osnovu plate inkasirala 65 hiljada KM.

Od imovine, Cvijanović ima kuću u vlasništvu 1/2 vrijednosti preko 220 hiljada KM, Audi Q3 iz 2020. godine koji je vrijedan 70 hiljada KM, staru deviznu štednju vrijednosti 70 hiljada, ali i pozajmicu firmi Prim 140 hiljada KM. Sve ukupno, Cvijanović je navela da vrijednost koju posjeduje iznosi preko pola miliona KM.

Suprug od Željke Cvijanović je tokom 2021. godine stekao po osnovu plate preko 33 hiljade KM. Jedno od djece bračnog para Cvijanović tokom 2021. godine ostvarilo je prihode od plate u iznosu od 30 hiljada KM, dok je drugo za isti period preko 14 hiljada KM.

Kako je navela Cvijanović, jedno od dvoje djece ima zemljište, štednju i čamac sveukupne vrijednosti koja je veća od 180 hiljada KM. Navedeno dijete je i kreditno opterećeno sa 15 hiljada KM. Drugo dijete navedeno je da je suvlasnik kompanije Prim vrijednosti 470 hiljada KM te da posjeduje automobil vrijedan 50 hiljada KM.

(BN) Foto:N1

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube